Mappen delen met andere gebruikers van online opslag

Met Online Storage kun je bestanden en mappen delen door samen te werken met andere Online Storage -gebruikers. Door samen te werken kunnen andere gebruikers de inhoud van je gedeelde mappen bekijken of wijzigen, op basis van de machtigingen die je toewijst.

Het delen van bestanden en mappen vereist drie stappen:

Bijdragers toevoegen

Voordat je mappen kunt delen met andere Online Storage -gebruikers, moet je ze toewijzen als bijdragers en moeten ze je samenwerkingsverzoeken accepteren.

Bijdragers toevoegen

1. Meld je aan bij je Online Storage -account .
  2. Klik op Bijdragers .
  3. Klik op Medewerker toevoegen en vul de volgende velden in:
    • (Verplicht veld) E — Het e -mailadres van de medewerker
    • Voornaam — De voornaam van de ontvanger
    • Achternaam — De achternaam van de ontvanger
    • Bericht — Een bericht voor de geadresseerde
  4. Klik op Uitnodigen .

Opmerking: om alle samenwerkingsmachtigingen voor een gebruiker te verwijderen, klik je op Bijdragers en vervolgens op Verwijderen uit alle gedeelde mappen . Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen en klik vervolgens op OK .

Een map instellen om te delen

Om bestanden te delen, verplaats je ze naar een map en deel je die map. Om een bestand te delen, moet het zich in een gedeelde map bevinden.

Een map instellen om te delen

1. Klik met de rechtermuisknop op de map die je wilt delen en selecteer vervolgens Converteren naar delen .
  2. (Optioneel) Selecteer de machtigingen voor alle bijdragers die je verzoek hebben geaccepteerd.
  3. (Optioneel) Klik op Bijdrager toevoegen om een nieuwe gebruikersaanvraag te verzenden, vul de volgende velden in en klik vervolgens op Uitnodigen .
    • E -mail (verplicht veld) — Het e -mailadres van de medewerker
    • Voornaam — De voornaam van de ontvanger
    • Achternaam — De achternaam van de ontvanger
    • Bericht — Een bericht voor de geadresseerde
  4. Klik op Opslaan.

Machtigingen verlenen aan bijdragers

Je kunt machtigingsinstellingen instellen voor gebruikers met wie je samenwerkt.

Toestemmingen verlenen aan medewerkers

1. Klik met de rechtermuisknop op je gedeelde mappen en selecteer vervolgens Share maken . Of klik met de rechtermuisknop op een bestaande map en selecteer vervolgens Converteren naar Delen .
  2. Selecteer de bijdragers en hun toegangsniveaus en klik op Opslaan :
    • Geen toegang — Bijdragers kunnen deze map niet bekijken in hun gedeelde map.
    • Alleen lezen — Bijdragers kunnen de map en de inhoud ervan in hun gedeelde map bekijken, maar deze niet wijzigen.
    • Beheerder — Bijdragers kunnen de inhoud van de map in hun gedeelde map bekijken en wijzigen.

Opmerking: Nadat een gedeelde map is gemaakt, kunt u op elk moment gebruikersmachtigingen toevoegen, wijzigen of verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map, selecteer Delen beheren , selecteer de nieuwe machtigingen van de medewerker en klik op Opslaan .

Als je mappen wilt delen met mensen die geen Online Storage -gebruiker zijn, heb je twee opties:

• Je kunt links via e -mail verzenden, zodat ze afzonderlijke bestanden kunnen downloaden.
  • Je kunt een samenwerkingsverzoek sturen naar een niet-gebruiker. Wanneer de ontvanger het verzoek accepteert, krijgt hij / zij de mogelijkheid om een Online Storage -proefaccount voor 30 dagen aan te maken.