Malware en phishing rapporteren

GoDaddy neemt misbruik van onze services heel serieus. Als je een website vindt die (al dan niet bewust) kwaadaardige inhoud bevat, zoals het verspreiden van malware of het hosten van phishing-sites, verzoeken we je dringend dit te melden bij onsCentrum voor het melden van misbruik.

Omdat er vele soorten misbruik zijn, gebruik je de onderstaande informatie om te zorgen dat je ons het juiste type rapport stuurt.

Wat is malware?

Malware is een samentrekking van “malicious software” (kwaadaardige software). Rapporteer malware aan ons als je een website vindt die een virus, keylogger of ander type software verspreidt, waardoor computers van bezoekers worden beschadigd of de beveiliging van deze computers wordt gecompromitteerd.

Selecteer bovendien op het tabblad Malware de optie Hacken of Cracken als je hacks of cracks wilt rapporteren.

Wat is phishing?

Bij phishing maken hackers gebruik van e-mails en websites om bedrijven te imiteren. Door een website van een legitiem, betrouwbaar bedrijf na te bootsen, hopen ze bezoekers te kunnen misleiden zodat ze gevoelige informatie zoals aanmeldgegevens of creditcardnummers opgeven. We hebben meer informatie in dit artikel.

Wat kun je doen als de website niet wordt gehost en niet is geregistreerd door jou?

Je moet kwaadaardige sites altijd rapporteren aan het bedrijf dat de inhoud host.

De eenvoudigste manier om te bepalen wie de site host, is door een "nslookup" uit te voeren op een site als kloth.net. Kopieer het IP-adres dat wordt weergegeven.

Vervolgens voer je Zoeken in WHOIS uit op dat IP-adres via arin.net.

Gebruik de link op arin.net om contact op te nemen met de eigenaar van het IP-adres en de kwaadaardige inhoud te melden.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.