E-mailmarketing van GoDaddy Help

Maak je eerste e-mailcampagne aan

Begin met het aanmaken van je eerste e-mail-marketingcampagne.

Opmerking: Dit artikel behandelt het aanmaken van een campagne met tekst en afbeeldingen met de tools die beschikbaar zijn in GoDaddy Email Marketing. Je kunt een e-mailcampagne met alleen tekst aanmaken, of je kunt HTML gebruiken om een campagne helemaal nieuw te starten.

1. Meld je aan bij je GoDaddy Email Marketing-account. (Hulp nodig bij het aanmelden?)
  2. Klik op de knop Maken! op het rechter panel.
    Klik op Maken

Een lege campagne wordt geopend en ziet er ongeveer zo uit:

Lege campagne
  3. Voer een naam in voor je campagne.
    Voer een naam in voor je campagne
  4. Om een bannerafbeelding te uploaden, klik je op het plus-teken op het tabblad Afbeeldingen.

Een bannerafbeelding is de afbeelding (590 pixels breed), die boven je e-mailcampagne wordt geplaatst en je lezers een eerste indruk geven. Zie voor meer informatie Een bannerafbeelding toevoegen

Klik op het plus-teken
  5. Blader naar de afbeelding die je wilt uploaden naar het tabblad Afbeeldingen en klik op Openen.
  6. Sleep de afbeelding van het tabblad Afbeeldingen naar de bannerplaatshouder.
    Klik en sleep de knop
  7. In het scherm Link banner dat automatisch verschijnt, voer je de URL in waar men naartoe moet gaan als op de bannerafbeelding wordt geklikt, en klik vervolgens op Opslaan.
    Voer het linkadres in en klik op Opslaan
  8. Klik op Dit is de hoofdkoptekst, voer een kop in en klik op OK.
    Voer een kop in en klik op OK
  9. Voor het instellen van de lay-out van je e-mailcampagne kun je de moduleknoppen onderaan de campagne gebruiken.
    Moduleknop Naam Beschrijving
    Moduleknop afbeelding- en tekstcomposer Afbeelding en tekst Een gecombineerde module met een beeldhouder aan de linkerkant, en een tekstblok aan de rechterkant.
    Moduleknop tekst- en afbeeldingcomposer Tekst en afbeelding Een gecombineerde module met een tekstblok aan de linkerkant en een beeldhouder aan de rechterkant.
    Moduleknop tekstcomposer Tekst Een tekstblok in volledige breedte. Je kunt tekst formatteren, en het lettertype wijzigen.
    Moduleknop afbeeldingcomposer Installatiekopie Een beeldhouder in volledige breedte. Je kunt meer afbeeldingen in een rij toevoegen en je kunt het formaat wijzigen.
    Moduleknop sectietitel-composer Sectietitel Een speciaal tekstblok dat alleen type top-line H1-tekst bevat. Je kunt het lettertype van de sectietitel wijzigen ongeacht de andere lettertypes in de stijleditor.
    Moduleknop knopcomposer Knop Een call-to-action-knop waarmee je de weergavetekst kunt definiëren en kunt linken naar elke URL. Je kunt de stijl van de knop wijzigen in de stijleditor. Meer informatie over de knopmodule.
    Moduleknop scheidingcomposer Scheiding Een horizontale lijn om verschillende delen van je campagne visueel te scheiden.
  10. Voer je tekst in de tekstplaatshouder in.
  11. Upload een afbeelding naar het tabblad Afbeelding, sleep de afbeelding naar de beeldhouder (net zoals bij de bannerafbeelding), en klik op OK.
    Voeg tekst toe en sleep afbeelding naar plaatshouder
  12. Om de kleur en opmaak van je campagne te wijzigen, klik je op het tabblad Stijlen dat zich in het rechtervak naast het tabblad Afbeeldingen bevindt, en selecteer je een stijl.
    Klik op het tabblad Stijlen
  13. Voor een voorbeeldweergave van je campagne, klik je op de knop Voorbeeld.
    Klik op de knop Voorbeeld

Je campagne kan er nu ongeveer zo uitzien:
    E-mail-marketingcampagne
    Je kunt meer modules toevoegen die sectietitel-, afbeelding-, tekst-, en knopplaatshouders bevatten. Herhaal daarvoor stap 9, 10 en 11.

14. Klik rechtsboven in je campagne (naast Doorgaan) op de knop Opslaan.
    Klik op Opslaan