Maak een account aan in WebHost Manager (WHM)

Om de website van een domeinnaam op je server te hosten met cPanel, moet je een account maken in WebHost Manager (WHM).

1. Meld je aan bij WHM met root als gebruikersnaam en je serverwachtwoord op https://jeserverip:2087, waarbij jeserverip het IP-adres van je server is.
  2. Selecteer in de navigatiestructuur onder Accountfuncties Een nieuw account maken .
    selecteer een nieuw account aanmaken
  3. Vul de velden in het gedeelte Domeininformatie in.
    voeg je domeingegevens toe

Opmerking: WHM maakt automatisch een gebruikersnaam aan op basis van de eerste 14 tekens van je domeinnaam. Je kunt dit wijzigen als je dat wilt.

4. ( Optioneel ) Vul de andere velden op het scherm in.
  5. Klik op Maken.

WHM geeft een resultatenpagina weer met een overzicht van je nieuwe account. Als er geen problemen zijn, wordt het maken van een account onder aan de pagina weergegeven.