Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Maak een account aan in WebHost Manager (WHM)

Om de website van een domeinnaam op je VPS of Dedicated server te hosten met cPanel, moet je een account aanmaken en het domein toevoegen in WebHost Manager (WHM).

 1. Meld je aan bij WHM met root als gebruikersnaam en je serverwachtwoord op https://jeserverip:2087, waarbij jeserverip het IP-adres van je server is.
 2. Selecteer in de navigatiestructuur onder Accountfuncties Een nieuw account maken .
  selecteer een nieuw account aanmaken
 3. Vul de velden in het gedeelte Domeininformatie in.
  voeg je domeingegevens toe

  Opmerking: WHM maakt automatisch een gebruikersnaam aan op basis van de eerste 14 tekens van je domeinnaam. Je kunt dit wijzigen als je dat wilt.

 4. ( Optioneel ) Vul de andere velden op het scherm in.
 5. Klik op Maken.

WHM geeft een resultatenpagina weer met een overzicht van je nieuwe account. Als er geen problemen zijn, wordt het maken van een account onder aan de pagina weergegeven.

Volgende stappen

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.