Problemen met WordPress-plug-ins oplossen

Je kunt de onderstaande stappen gebruiken om potentiële problemen met WordPress-plug-ins te diagnosticeren.

Bereid je WordPress-site voor op de probleemoplossing:

1. Je moet altijd een back-up van je site maken voordat je problemen oplost of wijzigingen aanbrengt.
  2. Schakel caching plug-ins uit.
  3. Schakel WP_CACHE uit als je site dit gebruikt.

Zoek naar een plug-in gerelateerde fout:

1. Schakel WordPress-foutopsporingsmodus in.
  2. Bezoek je site en kijk of er een PHP-fout is.
  3. Als er een PHP-fout is, controleer dan of de map met plug-ins in het bestandspad staat. Hieronder staat een voorbeeld:
    Ontleedfout: syntaxisfout, onverwachte '}' in /home/html/wp-content/plugins/basic-plugin/basic-plugin.php op regel 50
  4. Als het bestandspad plug-ins bevat, dan wijst dit erop dat het probleem te maken heeft met de plug-in die in de fout gemeld is, en kan je verder gaan met het oplossen van het probleem.
  5. Als de fout niet zichtbaar is op je website, dan zul je de fout moeten blootleggen:
  6. Als de gedetailleerde fouten of logs een PHP-fout weergeven, dan kun je beginnen deze op te lossen.
  7. Als je de fout niet kunt vinden, dan moet je al je plug-ins uitschakelen, als je dat nog niet hebt gedaan.
  8. Schakel de plug-ins één voor één in totdat het probleem of de fout zich voordoet.
  9. Zodra een fout zich voordoet heb je waarschijnlijk de plug-in die het probleem veroorzaakt geïdentificeerd. Je kunt dan verder gaan met het oplossen ervan.