GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Los een interne serverfout van WordPress op

Een interne serverfout (ISE), ook wel een 500 -fout genoemd, is een algemeen foutbericht dat wordt weergegeven wanneer je WordPress -site niet kan worden weergegeven. In oudere versies van WordPress kan een ISE ook worden weergegeven als een lege witte pagina zonder foutdetails. De fout kan om verschillende redenen optreden, maar wordt meestal veroorzaakt door een conflict met WordPress, een plug -in, een thema of een van de controlebestanden van de site. Dit gebeurt meestal na een update.

De oorzaak van een ISE vinden en deze vervolgens oplossen is vaak een kwestie van vallen en opstaan. Hieronder staan enkele manieren waarop je de oorzaak van de fout kunt vinden met links naar artikelen die je door elk proces leiden en beschrijven hoe je dit kunt oplossen.

Opmerking: dit artikel behandelt geavanceerde methoden voor probleemoplossing, waaronder verbinding maken met je hosting via een FTP -app, bestanden bewerken of uitschakelen en wijzigingen aanbrengen in de database. Als je deze fout niet zelf wilt oplossen, kan ons WordPress Premium Support -team dat voor je doen.

Waarschuwing: maak altijd een back -up van je site voordat je problemen oplost of wijzigingen aanbrengt.

Schakel je .htaccess -bestand uit

Een van de meest voorkomende oorzaken van een ISE is een beschadigd .htaccess -bestand. De .htaccess is een controlebestand dat WordPress gebruikt om te communiceren met de server. WordPress, plug -ins en thema's brengen vaak wijzigingen aan in dit bestand, waardoor het bestand soms beschadigd kan raken.

Bij het oplossen van problemen met een ISE, schakel je eerst je .htaccess -bestand uit en bezoek je je site in een privémodus ( Chrome / Firefox / Edge ). Als de fout is verdwenen, moet je je permalinks opnieuw instellen om automatisch een nieuw .htaccess -bestand te maken.

Opmerking: het .htaccess -bestand is standaard verborgen in sommige apps voor bestandsbeheer. Als je cPanel of FileZilla gebruikt, zorg er dan voor dat je de optie inschakelt om verborgen bestanden weer te geven als je het bestand niet ziet.

Verhoog je geheugenlimieten

Je hostingaccount wijst een bepaalde hoeveelheid geheugen toe aan het uitvoeren van PHP, wat nodig is om je WordPress -site te laten werken. Vanwege de grootte van je site of het aantal plug -ins dat wordt gebruikt, heeft de site mogelijk meer dan het standaard PHP -geheugen nodig.

Om dit te doen, maak je verbinding met je hostingaccount via FTP en verhoog je de WordPress-geheugenlimiet in het wp-config.php-bestand (als je site niet op Beheerde WordPress-hosting staat, sla je stap 1 over).

Als het verhogen van de WordPress -geheugenlimiet niet heeft geholpen, probeer dan de PHP -geheugenlimiet te verhogen naar 256M of 512M.

Schakel al je plug -ins uit

WordPress -plug -ins kunnen een conflict veroorzaken met elkaar, met een actief thema of met je versie van WordPress, wat kan leiden tot een ISE. Dit is waarschijnlijker nadat je WordPress, het actieve thema of een van je plug -ins hebt bijgewerkt.

Om te controleren of een probleem wordt veroorzaakt door plug-ins, hernoem je de map met plug- ins in de map wp-content naar plugins.renamed en bezoek je je site in een privémodus. Als het correct wordt geladen, wordt het probleem veroorzaakt door een van je plug -ins. Als de fout zich blijft voordoen, wordt deze door iets anders veroorzaakt.

Wijzig de naam van de map met plug -ins in plug -ins en ga door met het onderzoeken van het probleem. Als dit wordt veroorzaakt door plug -ins, moet je beginnen met het uitschakelen van afzonderlijke plug -ins om erachter te komen welke de fout veroorzaakt. .

Als je de problematische plug -in wilt blijven gebruiken, upload je de nieuwste versie van de plug -in met FTP en schakel je deze in. Hierdoor wordt de plug -in bijgewerkt. Als het bijwerken niet werkt, probeer dan het volgende:

  • Zoek naar de plug -in in de opslagplaats voor WordPress -plug -ins op wordpress.org . Selecteer op de startpagina van je plug -in Ondersteuningsforum weergeven . Zoek op het forum naar een oplossing die specifiek is voor je probleem.
  • Als je je plug -in ergens anders hebt gekocht, bekijk dan de documentatie van de ontwikkelaar van de plug -in.

Upload WordPress-kernbestanden opnieuw

Opmerking: als je site op Managed WordPress -hosting staat, sla je deze sectie over omdat de kernbestanden van WordPress vooraf zijn geïnstalleerd met het hostingplan. Ze worden automatisch bijgewerkt om je site veilig te houden en je kunt ze niet vervangen door FTP.

In sommige situaties kunnen je WordPress -kernbestanden tijdens een update beschadigd raken, waardoor de interne serverfout ontstaat. Probeer de WordPress-kernbestanden opnieuw te uploaden om er zeker van te zijn dat ze het probleem niet veroorzaken.

Download dezelfde versie van WordPress die je momenteel gebruikt uit de WordPress-repository , pak deze uit op je lokale computer, maak verbinding met je hostingaccount via FTP en draag (overschrijf) de mappen wp-admin en wp-include.

Opmerking: als je niet zeker weet welke WordPress-versie je site gebruikt, kun je het bestand wp-version.php in de map wp -include controleren.

Schakel over naar een standaard WordPress -thema

Als de bovenstaande opties het probleem niet hebben opgelost, wordt het conflict mogelijk veroorzaakt door je thema. Om te testen, kun je overschakelen naar een van de standaard WordPress -thema's , zoals TwentyTwenty of TwentyTwentyOne .

Opmerking: Als je geen standaard WordPress -thema hebt geïnstalleerd, kun je dit installeren met FTP en vervolgens activeren in de database .

Als je site correct wordt geladen nadat je bent overgeschakeld naar het standaardthema, kun je je normale thema bijwerken naar de nieuwste versie en deze activeren.

Als het bijwerken van het thema niet werkt, probeer dan het volgende:

  • Zoek naar het thema in de WordPress -themabibliotheek op wordpress.org . Selecteer op de startpagina van je thema Ondersteuningsforum weergeven . Zoek op het forum naar een oplossing die specifiek is voor je probleem.
  • Als je je thema ergens anders hebt gekocht, bekijk dan de documentatie van de ontwikkelaar van het thema.

Meer informatie