Linux met cPanel-hosting begrijpen

Linux-hosting, het meest populaire webhosting-platform, biedt functies aan die veel worden gebruikt door webontwerpers. cPanel, een hosting-bedieningspaneel, gebruikt een grafische interface voor toegang tot de meeste van die functies. Om je website te laten werken moet je je Linux-hosting instellen met het cPanel-account.

Basisstappen voor het gebruik van Linux-hosting

• Gebruik een FTP-client voor het uploaden van je bestanden. Je hostingaccount gebruikt public_html als de hoofdmap voor je primaire domein.
  • Als je nog geen website hebt, moet je een Content Management System (CMS) zoals WordPress installeren, om je website te bouwen en de content ervan te beheren.
  • Nadat je website werkt moet je back-ups maken zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je content verloren gaat. GoDaddy kan een back-up van je website voor je maken of je kunt je eigen back-ups maken.