Links en ankers beheren

Met Website Builder kun je hyperlinks en ankers op je webpagina's invoegen. Je kunt hyperlinks toevoegen aan tekst en afbeeldingen.

Een hyperlink invoegen

Met Website Builder kun je hyperlinks in je inhoudblokken invoegen.

Een hyperlink invoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik in het Ontwerpmenu op Paginaontwerper starten.
  3. Selecteer indien nodig in de Paginalijst de pagina die je wilt bewerken.
  4. Klik op het blok dat je wilt bewerken. Blokken zijn blauw omlijnd.
  5. Plaats je cursor waar je de hyperlink wilt toevoegen en markeer de tekst of afbeelding waarvan je een hyperlink wilt maken.
  6. Klik op het pictogram Koppeling maken. (Het pictogram met de ketting.)
  7. Selecteer een van de volgende opties in het venster Koppelen naar:
    • E-mail — Koppelen aan een e-mailadres.
    • URL — Koppelen aan een website.

Je kunt ook andere informatie toevoegen door de tekst in de velden URL en E-mail te verwijderen en je eigen informatie toe te voegen.

• Pagina — Een hyperlink naar een andere pagina in je website maken.
    • Uploaden — Een hyperlink naar een bestand maken.

Als je het bestand waarnaar je een hyperlink wilt maken nog niet hebt geüpload, moet je eerst het bestand uploaden. Zie het volgende artikel voor meer informatie:

.

• Anker — Een hyperlink naar een anker op je website maken.
    • Openen in nieuw venster — Het item zo instellen dat dit automatisch in een nieuw venster wordt geopend.
  8. Optioneel: Selecteer de optie Niet volgen om te voorkomen dat zoekmachines de hyperlink meetellen voor hun ranking.
  9. Klik op OK.

Om een hyperlink te verwijderen, moet je de tekst of de afbeelding verwijderen die de hyperlink bevat.

Een anker toevoegen

Met Website Builder kun je ankers aan je webpagina's invoegen.

Je kunt een anker gebruiken om naar een specifiek gebied op een pagina te koppelen. Je voegt het anker in het gebied in waarnaar je wilt koppelen en vervolgens kun je naar dat anker een hyperlink toevoegen. Wanneer bezoekers op de hyperlink klikken, worden ze naar het gebied op de pagina gebracht waar je je anker hebt ingevoegd.

Een anker toevoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik in het Ontwerpmenu op Paginaontwerper.
  3. Selecteer indien nodig in de Paginalijst de pagina die je wilt bewerken.
  4. Klik op het blok dat je wilt bewerken. Blokken zijn blauw omlijnd.
  5. Plaats je cursor waar je het anker wilt toevoegen.
  6. Klik op het pictogram Anker maken.
  7. In het veld Ankernaam geef je de naam op die je wilt toewijzen aan het anker.
  8. Klik op OK.

Koppelen naar een anker

Met Website Builder kun je koppelen naar de ankers op je webpagina's.

Koppelen naar een anker

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik in het Ontwerpmenu op Paginaontwerper.
  3. Selecteer indien nodig in de Paginalijst de pagina die je wilt bewerken.
  4. Klik op het blok dat je wilt bewerken. Blokken zijn blauw omlijnd.
  5. Plaats je cursor waar je de hyperlink wilt toevoegen en markeer de tekst of afbeelding waarvan je een hyperlink wilt maken.
  6. Klik in de opmaakwerkbalk, boven de koptekst, op het pictogram Koppeling maken. (Het pictogram met de wereldbol)
  7. Selecteer Anker.
  8. Selecteer de naam van het anker waarnaar je wilt koppelen.
  9. Klik op OK.

Je kunt niet aan een anker koppelen dat zich in hetzelfde blok bevindt als de hyperlink.