WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Beveilig mijn WordPress -site

Er is geen enkel beveiligingsproduct dat je site 100%kan beschermen. Pas in plaats daarvan meerdere beveiligingslagen toe om je site veilig te houden. Zelfs als je een kleine site hebt, moet je ervoor zorgen dat deze goed is beschermd, omdat aanvallen vaak worden uitgevoerd door bots die willekeurig sites selecteren.

Gebruik een veilig wachtwoord en wijzig dit regelmatig

Gebruik een complex wachtwoord dat moeilijk te raden is, en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts.

Stel ook een herinnering in om je wachtwoord regelmatig te wijzigen - ten minste eenmaal per maand. Als je extra beheerders op je site hebt, herinner ze er dan aan dat ze ook hun wachtwoord moeten wijzigen.

Beperk het aantal aanmeldingspogingen

Een andere manier om ongewenste toegang tot je site te voorkomen, is door inlogpogingen te beperken. Dit blokkeert de WordPress -aanmeldpagina na een bepaald aantal mislukte aanmeldingspogingen, waardoor het voor kwaadwillenden moeilijker wordt om je gebruikersnaam en wachtwoord te raden.

Houd je site bijgewerkt

Zorg ervoor dat je WordPress , plug -ins en thema's regelmatig bijwerkt. Verouderde software kan je site kwetsbaar maken omdat beveiligingsverbeteringen worden vermeld in het wijzigingslogboek nadat een nieuwe versie is uitgebracht. Dit betekent dat de informatie over zwakke plekken in eerdere versies openbaar toegankelijk is en kan worden gebruikt bij aanvallen.

Verwijder thema's en plug -ins die je niet gebruikt

We raden aan om plug -ins en thema's te verwijderen die je niet gebruikt. Onnodige software kan je site kwetsbaarder maken, vooral als je vergeet deze regelmatig bij te werken.

Gebruik een beveiligingsplug -in

Het hebben van een beveiligingsplug -in voegt extra beveiligingslagen toe aan je site. Er zijn veel gratis en premium WordPress -beveiligingsplug -ins en we raden de Sucuri Security -plug -in aan .

Stel een firewall in

Een firewall fungeert als een semi -permeabel membraan rond je site en filtert kwaadaardig verkeer weg. Wanneer je een firewall instelt, kunnen slechte actoren niet passeren en je site in gevaar brengen.

Ontvang een SSL -certificaat

Het hebben van een SSL -certificaat is noodzakelijk voor de veiligheid en geloofwaardigheid van je site, vooral als je online diensten of goederen verkoopt. Het is ook een van de factoren die van invloed zijn op je positie in zoekmachines, dus het is gunstig voor SEO.

Let op onverwachte wijzigingen op je site

Hoewel preventie de sleutel is als het gaat om WordPress -beveiliging, is het ook belangrijk om te weten waar je op moet letten voor het geval kwaadwillenden erin slagen om toegang te krijgen tot je site. Naast waarschuwingen die worden verzonden door een beveiligingsplug -in, zijn andere tekenen dat je site mogelijk gehackt is een plotselinge toename van het verkeer en/of onverwachte wijzigingen in de bestandsgrootte.

Om de plotselinge verandering in het verkeer te detecteren, kun je je site koppelen aan Google Analytics en de gegevens controleren.

Controleer de grootte van je site in het WordPress -dashboard om er zeker van te zijn dat de bestandsgrootte niet onverwachts wordt vergroot. Als je de resultaten regelmatig vergelijkt, kun je iets verdachts opmerken en de nodige stappen ondernemen.

Maak regelmatig een back -up van je site

Als je site gehackt raakt, kan het hebben van een schone, recente back -up je uitkomst bieden omdat je een schone versie van je site kunt herstellen. In WordPress kun je een gratis plug -in gebruiken om geautomatiseerde back -ups te plannen, zodat je dit niet handmatig hoeft te doen.

Meer informatie