Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Websites + Marketing Help

Komt mijn bedrijf in aanmerking?

Met de functies voor lokale vermeldingen van Websites + Marketing, zoals Google Mijn Bedrijf, kun je ervoor zorgen dat je lokale bedrijf wordt vermeld op zoeksites en sociale media op internet. Voor sommige sites gelden echter beperkingen voor het soort bedrijfsinformatie dat ze accepteren.

Bedrijven die in aanmerking komen voor lokale vermeldingen

Op lokale zoeksites worden niet alle typen bedrijven vermeld. Als je de functies voor lokale vermeldingen wilt gebruiken, moet je bedrijf een geldig e-mailadres voor USPS en een lokaal telefoonnummer (niet gratis) hebben. Ook moet de meerderheid van goederen en diensten direct aan je klanten worden geleverd. In aanmerking komende directe bedrijven vallen in twee categorieën:

 • Een fysiek bedrijf heeft een fysieke locatie of een winkel waar klanten welkom zijn tijdens de vermelde kantooruren. Voorbeelden zijn onder andere kuuroorden, restaurants, bloemisten, winkels en schoonheidssalons.
  • Als je artikelen verkoopt op een fysieke locatie wordt dit beschouwd als een fysiek bedrijf, ongeacht of je ook verkoop online of in een servicegebied levert.
 • Je hebt een dienstgericht bedrijf als je niet werkt vanuit een fysieke locatie of winkel, maar in plaats daarvan naar je klanten reist of ze in het openbaar spreekt. Voorbeelden zijn fotografen, bootverhuur en hondenuitlaters.
  • Als je meestal niet direct communiceert met je klanten (bijvoorbeeld: voornamelijk via telefoon of e-mail), komt je bedrijf niet in aanmerking voor lokaal zoeken.

Bedrijven die niet in aanmerking komen voor lokale vermeldingen

Als je niet direct met klanten werkt of als je een nationale of wereldwijde markt bedient, komt je bedrijf niet in aanmerking voor lokale vermeldingen. Voorbeelden van dit type bedrijven zijn onder andere webwinkels, blogs, online diensten en landelijke consultants.

Het controleproces

Wanneer een bedrijf informatie verzendt naar websites met vermeldingen, wordt de bedrijfsinformatie beoordeeld op kwaliteit voordat dit wordt gepubliceerd. Als je meer klanten wilt bereiken, raden we je aan om op je website te vermelden of je bedrijf een lokaal gebied bedient en of je direct met je klanten werkt. Als na onze beoordeling blijkt dat je bedrijf niet in aanmerking komt, ontvang je een melding met onze bevindingen.

Andere richtlijnen en beperkingen voor bedrijven

 • Bedrijven die nog onder constructie of nog niet open zijn, komen niet in aanmerking.
 • Gehuurde panden of panden die te koop staan, zoals appartementen of vakantiehuisjes, komen niet in aanmerking. In plaats daarvan geef je het adres van het verhuur-/leasekantoor van deze panden op. Als het bedrijf of pand actief is in een kantoor op locatie, moet de klant de kantoorlocatie vermelden.
 • Merken of fabrikanten kunnen geen account met een lokale vermelding aanmaken voor winkels waar ze geen eigenaar van zijn, zelfs als hun producten worden aangeboden in deze winkels.
 • Doorlopende cursussen of vergaderingen en tijdelijke of seizoensgebonden bedrijven die actief zijn op een locatie die geen eigendom is van het vermelde bedrijf, komen niet in aanmerking voor lokale vermeldingen.
 • Blogs, nieuwswebsites en andere online entertainment- of reclamewebsites komen niet in aanmerking voor lokale vermeldingen.
 • Piramidespellen, massasollicitaties, pogingen tot phishing en andere vormen van misleidende marketing komen niet in aanmerking voor lokale vermeldingen.
 • Fabrikanten die veel diensten online of telefonisch leveren, die geen winkel hebben als fysieke locatie en die geen regelmatige openbare openingstijden hebben, komen niet in aanmerking voor lokale vermeldingen.
 • Bedrijven die tekenen van frauduleus gedrag vertonen of mogelijk een gevestigd bedrijf imiteren, komen niet in aanmerking voor lokale vermeldingen.
 • Bedrijven met aanstootgevende of illegale inhoud komen niet in aanmerking voor lokale vermeldingen.

Opmerking: alle bedrijven in het servicegebied kunnen tijdens de opgegeven kantooruren worden gebeld ter verificatie, zodat de bedrijfsinformatie correct blijft. Bedrijven die niet bereikbaar zijn en niet kunnen worden geverifieerd, kunnen worden afgewezen.

Meer informatie