WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Kies een WordPress -thema


Stap 1 van de serie Mijn WordPress -site bouwen .

Laten we eens kijken wat een WordPress -thema is, welke invloed dit heeft op je site, hoe je er een kunt kiezen en hoe je het uiterlijk kunt aanpassen.


Opmerking: sommige van onze hostingpakketten bieden kant -en -klare sjablonen. Als je de optie ziet om een sjabloon te kiezen de eerste keer dat je je aanmeldt bij je WordPress -dashboard , is deze stap van de serie niet relevant voor je, maar we raden je toch aan om deze te lezen, omdat het goed is om te weten of je wilt overstappen op een andere stap. thema later.

Wat is een WordPress -thema?

Een WordPress -thema bepaalt hoe je site eruitziet en zich gedraagt. Je kunt bijvoorbeeld de lay -out, lettertypen en kleuren van je site wijzigen door over te schakelen naar een ander thema. Maak je geen zorgen: een themawijziging verwijdert geen inhoud (zoals afbeeldingen, links en tekst) die je aan je site hebt toegevoegd. Het heeft alleen invloed op de manier waarop inhoud wordt weergegeven.

Wie maakt thema's voor WordPress?

Vrijwel iedereen kan een WordPress -thema maken. Een thema -auteur kan ervoor kiezen om het gratis aan te bieden of kosten in rekening te brengen voor het gebruik ervan. GoDaddy heeft WordPress-thema's gemaakt die vooraf zijn geïnstalleerd op sommige van onze hosting- en beheerde WordPress-abonnementen, maar je hoeft deze niet te gebruiken. Vind het thema dat het beste bij jou, je bedrijf en je site past.

Welk type thema moet ik kiezen?

Er zijn duizenden gratis en premium WordPress -thema's om uit te kiezen. Thema's worden geleverd met een verscheidenheid aan kleuren, stijlen en extra functies, waardoor het selecteren van het juiste thema voor je site overweldigend kan zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het selecteren van je thema:

  • Bekijk websites uit je branche en noteer welke functies je wel en niet leuk vindt.
  • Overweeg welke kleuren je wilt gebruiken. Gebruikt je merk of logo ook een bepaalde kleur die je op de site wilt hebben?
  • Wil je de hoofdnavigatie aan de boven- of onderkant van je site?
  • Welk type lettertypen wil je gebruiken?

Naast de verschillende opties die van invloed zijn op het ontwerp van de website, zijn er ook verschillen in je bewerkingservaring, afhankelijk van of je een klassiek thema kiest met de thema -aanpassing of een blokthema met de site -editor . Hier kun je meer informatie vinden over op blokken gebaseerde thema's in WordPress .

Hoe vind en installeer ik een nieuw thema?

Nadat je een idee hebt van wat je van je thema wilt, kun je als volgt je nieuwe thema vinden, installeren en activeren.

  • Zoek en installeer een thema vanuit je WordPress -dashboard . Nadat het is geïnstalleerd, activeer je het thema om het op je site te gebruiken.

    Opmerking: Je kunt een thema selecteren dat is gebundeld met een hoofdthema. Dit 'onderliggende thema' werkt op dezelfde manier als een gewoon thema. Gevorderde gebruikers kunnen meer te weten komen over onderliggende en ouderthema's .

  • Gebruik je favoriete zoekmachine om bedrijven te vinden die gratis en premium thema's aanbieden. Als je er een hebt gevonden die je bevalt, download je het thema .zip -bestand en installeer je het vanuit dat bestand via je WordPress -beheerdersdashboard. Activeer het thema om het nieuwe thema zichtbaar te maken op je site.

Hoe pas ik mijn thema aan?

Thema's moeten enkele aanpassingsopties mogelijk maken voor de kleuren, lettertypen en andere ontwerpelementen. Sommige thema-auteurs kunnen themaspecifieke instellingen echter beperken tot zeer eenvoudige opties of geen. Hier zijn een paar manieren om te zien wat er met je thema kan worden gewijzigd:

  • Gebruik de thema -aanpassing die is ingebouwd in je WordPress -dashboard of Site Editor , afhankelijk van wat er beschikbaar is voor je thema. Met deze tools kun je vaak enkele van je themafuncties wijzigen. De opties variëren van thema tot thema.
  • Bekijk de officiële documentatie van het bedrijf dat het thema heeft ontwikkeld.

Je kunt alleen het momenteel actieve thema aanpassen.