Je WordPress-domeinnaam wijzigen terwijl je je site verplaatst naar een nieuwe locatie

Er zijn verschillende manieren waarop je je WordPress®-blog van de ene server naar een andere kunt verhuizen. Gebruik deze methode alleen als je de domeinnaam wilt wijzigen waarop je WordPress-blog wordt gehost wanneer je de site naar een nieuwe server of host verplaatst.

Zie Je WordPress-site van een andere host naar ons verplaatsen als je je site verhuist, maar dezelfde domeinnaam blijft gebruiken.

Zie Je WordPress-domeinnaam wijzigen als je alleen je WordPress-domeinnaam wilt wijzigen.

Zie

als je WordPress® in de verkeerde map op je server hebt geïnstalleerd.

Als je aan de slag wilt, moet je eerst WordPress instellen in je hostingaccount. Als WordPress eenmaal is ingesteld, moet je je bestaande blog en database exporteren en vervolgens moet je deze importeren op de nieuwe server. Tot slot moet je, om het proces te voltooien, het bestand wp-config.php bijwerken en eventuele verbroken koppelingen op je site herstellen.

1. Een blog exporteren en downloaden vanaf een server

Voor het exporteren en downloaden van WordPress-blogs van je huidige host, moet je een back-up maken van je bestaande database en moet je toegang hebben tot het WordPress-bestand op je bestaande server.

Een blog exporteren en downloaden vanaf een server

1. Identificeer de database die voor je WordPress-blog wordt gebruik en maak vervolgens een back-up van je database in de vorm van een SQL-bestand. Zie de WordPress-codex voor meer informatie.
  2. Maak verbinding met je bestaande hostingaccount met gebruik van File Transfer Protocol (FTP). Voor meer informatie verwijzen we je naar
  3. Download de gehele inhoud van de map WordPress naar je computer.

2. WordPress-site importeren en uploaden naar een nieuwe server

Voor het importeren en uploaden van je WordPress-blog naar onze servers, moet je de nieuwe hostingserver en -database openen.

WordPress-blog importeren en uploaden naar een nieuwe locatie

1. Meld je aan bij je nieuwe hostingaccount via FTP.‌‌
  2. Upload en vervang de inhoud van de map WordPress die je hebt opgeslagen.
  3. Maak een nieuwe MySQL-database. Zie het volgende artikel voor meer informatie: MySQL- of SQL Server-databases maken voor je hostingaccount.
  4. Noteer de databasenaam, hostnaam en het wachtwoord dat je hebt gebruikt.
  5. Zet het SQL-bestand dat je hebt opgeslagen terug voor je nieuwe database. Zie het volgende artikel voor meer informatie: MySQL-databases herstellen vanaf een andere host.

3. Het bestand wp-config.php bijwerken

Als je de site weer naar behoren wilt laten werken, moet je het bestand wp-config.php bijwerken met je nieuwe domeinnaam.

Het bestand wp-config.php bijwerken

1. Open met de editor van je hostingaccount het bestand wp-content.php.
  2. Voeg de volgende twee regels toe aan het bestand, waarbij voorbeeld.com de juiste locatie is voor je site. Zie de WordPress-codex voor meer informatie.
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');
  3. Ga naar de sectie die op het voorbeeld lijkt:
    /** De naam van de database voor WordPress */
    define('DB_NAME', 'plaats hier je databasenaam‘);
    /** MySQL-databasegebruikersnaam */
    define('DB_USER', 'plaats hier je gebruikersnaam‘);
    /** MySQL-databasewachtwoord */
    define('DB_PASSWORD', 'plaats hier je wachtwoord');
    /** MySQL-hostnaam */
    define('DB_HOST', 'lokale lhost');
  4. Voer de informatie voor je database als volgt in:
    • plaats hier je databasenaam is je MySQL-databasenaam
    • plaats hier je gebruikersnaam is je MySQL-gebruikersnaam
    • plaats hier je wachtwoord is je MySQL-wachtwoord
    • localhost is je MySQL-hostnaam
  5. Sla je wijzigingen op.

4. Verbroken koppelingen herstellen na het verhuizen van je WordPress-site

Tot slot moet je de verouderde koppelingspaden opschonen.

Verbroken koppelingen herstellen na het verhuizen van je WordPress-site

1. Meld je aan bij het beheervenster van WordPress.
  2. Klik in het menu Plug-ins op Nieuwe toevoegen.
  3. Voer Zoeken en vervangen in en klik op Plug-ins zoeken.
  4. Zoek de plug-in Zoeken en vervangen en klik vervolgens op Nu installeren.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Plug-in activeren.
  7. Klik in het menu Extra op Zoeken en vervangen.
  8. Voer de URL van je oude site in het veld Zoeken naar in. Bijvoorbeeld, http://olddomainexample.com (zonder slash aan het einde).
  9. Voer de URL van je nieuwe site in het veld Vervangen door in. Bijvoorbeeld, http://newdomainexample.com (zonder slash aan het einde).
  10. Selecteer Alle en klik vervolgens op OK.
  11. Open de editor van je hostingaccount en verwijder de twee regels uit je wp-config.php-bestand:
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.