Mijn WordPress-domeinnaam wijzigen terwijl mijn site verplaatst wordt naar een nieuwe locatie

Er zijn verschillende manieren waarop je je WordPress-site van de ene server naar een andere kunt verhuizen. Gebruik deze methode alleen als je de domeinnaam wilt wijzigen waarop je WordPress-site wordt gehost wanneer je de site naar een nieuwe server of host verplaatst.

Opmerking: Als je alleen je WordPress-domeinnaam wilt wijzigen, zie Je WordPress-domeinnaam wijzigen.

Als je aan de slag wilt, moet je eerst WordPress instellen in je hostingaccount. Als WordPress eenmaal is ingesteld, moet je je bestaande site en database exporteren en vervolgens moet je deze importeren op de nieuwe server. Tot slot moet je, om het proces te voltooien, het bestand wp-config.php bijwerken en eventuele verbroken koppelingen op je site herstellen.

Een site exporteren en downloaden vanaf een server

Voor het exporteren en downloaden van je WordPress-site van je huidige host, moet je een back-up maken van je bestaande database en moet je toegang hebben tot het WordPress-bestand op je bestaande server.

1. Identificeer de database die voor je WordPress-site wordt gebruik en maak vervolgens een back-up van je database in de vorm van een SQL-bestand. Voor meer informatie, zie de officiële WordPress-documentatie.
  2. Maak verbinding met je bestaande hostingaccount met gebruik van File Transfer Protocol (FTP). Raadpleeg voor meer informatie What is File Transfer Protocol (FTP)?
  3. Download de gehele inhoud van de map WordPress naar je computer.

WordPress-site importeren en uploaden naar een nieuwe locatie

Voor het importeren en uploaden van je WordPress-site naar onze servers, moet je de nieuwe hostingserver en -database openen.

1. Meld je aan bij je nieuwe hostingaccount via FTP.‌‌
  2. Upload en vervang de inhoud van de map WordPress die je hebt opgeslagen.
  3. Maak een nieuwe MySQL-database (cPanel / Plesk).
  4. Noteer de databasenaam, hostnaam en het wachtwoord dat je hebt gebruikt.
  5. Zet het SQL-bestand dat je hebt opgeslagen terug voor je nieuwe database. Zie SQL-bestanden importeren in een MySQL-database voor meer informatie.

Je wp-config.php bestand bijwerken

Als je de site weer naar behoren wilt laten werken, moet je het bestand wp-config.php bijwerken met je nieuwe domeinnaam.

1. In de FTP-app, open je wp-config.php bestand.
  2. Voeg de volgende twee regels toe aan het bestand, waarbij voorbeeld.com de juiste locatie is voor je site. Voor meer informatie, zie de officiële WordPress-documentatie.
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');
  3. Ga naar de sectie die op het voorbeeld lijkt:
    /** De naam van de database voor WordPress */
    define('DB_NAME', 'plaats hier je databasenaam');
    /** MySQL-databasegebruikersnaam */
    define('DB_USER', 'plaats hier je gebruikersnaam');
    /** MySQL-databasewachtwoord */
    define('DB_PASSWORD', 'plaats hier je wachtwoord');
    /** MySQL-hostnaam */
    define('DB_HOST', 'lokale host');
  4. Voer de informatie voor je database als volgt in:
    • plaats hier je databasenaam: Vervang dit met je MySQL-databasenaam.
    • plaats hier je gebruikersnaam: Vervang dit met je MySQL-databasegebruikersnaam.
    • plaats hier je wachtwoord: Vervang dit met je MySQL-wachtwoord.
    • lokale host: Vervang dit met je MySQL-hostnaam.
  5. Sla je wijzigingen op.

Verbroken koppelingen herstellen na het verhuizen van je WordPress-site

Tot slot moet je de verouderde koppelingspaden opschonen.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer in het menu Plug -ins Nieuwe toevoegen .
  3. Voer Better Search Replace in.
  4. Vind de plug-in voor Better Search Replace en selecteer Nu installeren.
  5. Als de plug -in is geïnstalleerd, selecteer je Activeren .
  6. Selecteer in het menu Extra de optie Betere zoekopdracht vervangen .
  7. Voer de URL van je oude site in het veld Zoeken naar in. Bijvoorbeeld, http://olddomainexample.com (zonder slash aan het einde).
  8. Voer de URL van je nieuwe site in het veld Vervangen door in. Bijvoorbeeld, http://newdomainexample.com (zonder schuine streep aan het einde).
  9. Selecteer alle databasetabellen in het veld Tabellen selecteren.
  10. Schakel het selectievakje Uitvoeren als test uit.
  11. Selecteer Zoekopdracht uitvoeren/vervangen om de URL's in de database te vervangen.
  12. In de FTP-app, verwijder de volgende twee regels uit je wp-config.php bestand:
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');

Je hebt je domeinnaam gewijzigd en je site naar een nieuwe server of host verplaatst.