Je WordPress-domeinnaam wijzigen

Als je de domeinnaam van je WordPress®-site wilt wijzigen, kun je dat doen via in het beheervenster van WordPress. Je moet de bestanden van je WordPress-site echter ook naar de juiste locatie verplaatsen en ervoor zorgen dat de DNS van je nieuwe domeinnaam juist is ingesteld.

Als je deze instructies volgt, is je bestaande WordPress-site minimaal 24 uur onbereikbaar. We raden aan dat je eerst zorgt dat je toegang hebt tot zowel je WordPress-bestanden als de DNS van de nieuwe domeinnaam voor je deze stappen probeert uit te voeren.

In dit artikel wordt van de volgende veronderstellingen uitgegaan:

• Je werkt met de nieuwste versie van WordPress. Zie het volgende artikel voor meer informatie:
    .
  • Je gebruikt dezelfde hostingaccount voor je nieuwe WordPress-site.
  • Je DNS is ingesteld. Zie het volgende artikel voor meer informatie: De naamservers voor mijn domeinen wijzigen.

WordPress-installaties die worden beheerd via GoDaddy Hosting Connection® kunnen niet meer worden beheerd met GoDaddy Hosting Connection nadat je dit proces hebt voltooid.

De WordPress-domeinnaam wijzigen voor het primaire domein

Als je een Beheerde WordPress-account hebt (meer informatie), volg je de instructies in Het domein van je account wijzigen.

Je moet je domeinnaam bijwerken in het WordPress-bedieningspaneel en de Hosting Control Panel.

De WordPress-domeinnaam voor het primaire domein wijzigen

1. Meld je aan bij je WordPress-bedieningspaneel (http://coolexample.com/wp-admin, waarbij coolexample.com je domeinnaam is).
  2. Klik op Instellingen en daarna op Algemeen.
  3. Geef in het veld WordPress-adres (URL) en het veld Site-adres (URL) de nieuwe domeinnaam of URL op die je wilt gaan gebruiken, en klik op Wijzigingen opslaan.
  4. Wijzig je primaire gehoste domeinnaam van je hostingaccount in het nieuwe domein dat je wilt gebruiken. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Het domein van je account wijzigen.
  5. Ga terug naar de site en meld je aan bij je WordPress-bedieningspaneel (http://coolexample.com/wp-admin, waarbij coolexample.com je domeinnaam is).
  6. Klik op Instellingen en daarna op Permalinks.
  7. Stel de permalinks voor je WordPress-site opnieuw in. Zie
    voor meer informatie.

Je WordPress-domeinnaam wijzigen in een subdomein

Als je met subdomeinen werkt, moet je wijzigingen aanbrengen in het WordPress-bedieningspaneel en de Hosting Control Panel.

Je WordPress-domeinnaam wijzigen in een subdomein

1. Kopieer de bestanden van je oude WordPress-locatie naar de nieuwe. Voor meer informatie verwijzen we je naar:

Als je je WordPress-site wilt verplaatsen naar je hoofdmap, selecteer je de map html in FTP-bestandsbeheer.

2. Meld je aan bij je WordPress-bedieningspaneel (als je WordPress bijvoorbeeld op het hoofdniveau hebt geïnstalleerd, ga je naar http://coolexample.com/wp-admin, waarbij coolexample.com je domeinnaam is).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Vul de volgende velden in:
    • WordPress-adres (URL) — Geef de FQDN-naam op voor de nieuwe locatie van je WordPress-site. Een voorbeeld: http://coolvoorbeeld.com/nieuw/ waarbij coolvoorbeeld.com staat voor de domeinnaam en nieuw voor de nieuwe map van je WordPress-site.

Als je je WordPress-site wilt verplaatsen naar je hoofdmap, moet je geen map opgeven na je domeinnaam.

• Klik op Wijzigingen opslaan
    • Site-adres (URL) — Geef hetzelfde adres op dat je hebt opgegeven in het veld WordPress-adres (URL).
  5. Stel de permalinks voor je WordPress-site opnieuw in. Zie
    voor meer informatie.
  6. (Optioneel) Je oude WordPress-map omleiden. Zie URL's omleiden met je hostingaccount voor meer informatie.

Als je verbroken koppelingen naar afbeeldingen en hyperlinks op je site blijft vinden, moet je de verouderde koppelingen opschonen. Zie Plugin voor zoeken en vervangen in de WordPress-bibliotheek voor meer informatie.

Zie het volgende artikel voor meer informatie: