Je websitebestanden uploaden

In deze video en de onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe je met cPanel Bestandsbeheer je websitebestanden kunt uploaden naar je hostingaccount bij GoDaddy.

Je kunt je websitebestanden rechtstreeks via cPanel uploaden. Hiermee wordt je website live op internet gepubliceerd.

Als alternatief voor cPanel Bestandsbeheer kun je je bestanden via een FTP-client uploaden.

Je bestanden voorbereiden

Meer dan één bestand uploaden? Je kunt jezelf heel wat tijd besparen door een ZIP-bestand op je computer te maken met daarin alle je websitebestanden. Dit is nodig omdat cPanel Bestandsbeheer slechts één bestand tegelijk kan uploaden.

Upload je bestanden

1. Klik in je cPanel-dashboard onder Bestanden op Bestandsbeheer.
    1. Niet in cPanel? Meld je aan bij je GoDaddy-account.
    2. Klik op Webhosting.
    3. Klik naast de account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  2. Selecteer als er een optievenster wordt weergegeven de map die je wilt openen en klik vervolgens op Go (Start).

cPanel gebruikt public_html als de hoofdmap voor de naam van het primaire domein. Als je je website naar internet wilt uploaden, is dit waar je begint. Als je een website wilt uploaden naar een secundair domein of extra domein, moet je eerst de hoofdmap van je website controleren.

3. Ga naar de map waarnaar je het bestand wilt uploaden.
  4. Klik op Bestand kiezen, zoek de bestanden op je lokale machine en klik op OK.
  5. Klik na het uploaden van het gewenste bestand op Terug naar....
  6. Herhaal deze stappen voor alle bestanden die je wilt uploaden.

Volgende stappen

Nu je website is geüpload, kun je naar je website gaan door in je browser te navigeren naar je domein.