Je server patchen

Om jezelf te beschermen tegen beveiligingslekken, moet je server regelmatig patchen. Als je deze eenvoudige taak wekelijks of maandelijks uitvoert, kun je jezelf later heel wat problemen besparen.

Klanten van Beheerde hosting en Assisted Service Plan hoeven hun eigen servers niet te patchen.

Het proces om je server te patchen hangt af van het besturingssysteem dat je op je server gebruikt:

Fedora of Cent OS

1. Maak via SSH verbinding met je server (meer informatie).
  2. Schakel over naar de hoofdmapgebruiker (meer informatie).
  3. Voer het volgende uit:
    yum clean all
    yum update

Ubuntu

1. Maak via SSH verbinding met je server (meer informatie).
  2. Schakel over naar de hoofdmapgebruiker (meer informatie).
  3. Voer het volgende uit:
    apt-get upgrade

Windows Server

1. Maak via RDC verbinding met je server (meer informatie).
  2. Selecteer in het menu Start de optie Configuratiescherm.
  3. Klik op Windows Update.
  4. Klik op Controleren op updates en voltooi de stappen op je server bij te werken.