Je navigatiemenu's wijzigen

Met Website Builder kun wijzigen hoe navigatiekoppelingen van de menu's voor je website worden weergegeven, waaronder de stijl, stand en uitlijning ervan. Zie ook Pagina's ordenen met navigatiemenu's voor meer informatie over hoe je de volgorde van menu's wijzigt en hoe je submenu's toevoegt.

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.

Als je website nog geen navigatiemenu heeft, kun je zo'n menu toevoegen door het pictogram Navigatie aan de linkerkant van de werkbalk naar een pagina te slepen.
    Pictogram Navigatie

3. Klik in het menu- of navigatievenster van je website (niet op een koppeling) en klik op Instellingen.
    Klik in het navigatievenster (niet op een koppeling) en klik op Instellingen.
  4. Gebruik in het venster Navigatie-instellingen het gedeelte Opties om het volgende te doen:
    In het gedeelte Opties kun je de stand van menu's, de uitlijning ervan en de spatiëring instellen.
    • Stel de stand van je navigatiekoppelingen in met de eerste twee knoppen. Je kunt kiezen uit Horizontaal menu en Verticaal menu.
    • Lijn de navigatieknoppen of tekstlabels uit met de volgende twee knoppen.
      Gebruik het menu om de uitlijning van je navigatieknoppen te kiezen Gebruik het menu om de uitlijning van je navigatietekstlabels te kiezen

• Met de laatste knop in het gedeelte Opties kun je de gelijkmatige spatiëring van je navigatieknoppen of -labels in of uitschakelen.
  5. Ga naar het menu Thema en selecteer het thema dat je voor je navigatie wilt gebruiken.
  6. In het gedeelte Lettertype kun je de stijl van het lettertype en de tekstgrootte in het navigatiemenu wijzigen.

Het wijzigen van het lettertype en de grootte van de tekst in je navigatie heeft geen gevolgen voor het lettertype en de grootte van de tekst in de submenu's. Je kunt het lettertype van het submenu niet wijzigen.

7. Klik op de vakken in het volgende gedeelte om de kleur van de tekst en van achtergrondelementen van de menuknoppen te wijzigen: Tekst, Zweven (tekst) en Geselecteerd (tekst); Achtergrond, Zweven (achtergrond) en Geselecteerd (achtergrond). Klik op de kleur die je voor elk van de zes knoppen wilt weergeven (hoewel je ze niet allemaal hoeft in te stellen) en klik op Selecteren.
    Kies een kleur en klik op Selecteren.

Klik op Geavanceerd om een kleur op te geven op basis van Hex-, RGB- of HSV-waarden.

8. Als je de volgorde van je menu-items wilt wijzigen, submenu's wil toevoegen (soms subnavigatie genoemd), of een nieuw menu-item wil toevoegen, klik je op Menu bewerken.
    Klik op Menu bewerken als je de volgorde ervan wilt wijzigen of items wilt toevoegen.
  9. Je menu's bewerken (meer info). Als je wijzigingen van je menu ongedaan wilt maken en wilt terugkeren naar je eerdere instellingen, klik je op Terugkeren naar origineel. Klik anders op Opslaan en sluit het venster.
  10. Bekijk de nieuwe indeling van je menu.
    Het menu met nieuwe instellingen.
  11. Als je dit wilt wijzigen, ga dan terug naar Stap 4. Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op Publiceren om je site online bij te werken.