Je eerste campagne samenstellen en verzenden

Hier volgt een spoedcursus voor het samenstellen van een GoDaddy Email Marketing-campagne en het verzenden van deze campagne in de vorm van e-mail. Als je de voorkeur geeft aan een praktische benadering, kun je een live demo plannen.

Een campagne samenstellen

1. Meld je aan bij je account.
  2. Klik op de knop Samenstellen die rechts van je dashboard wordt weergegeven om een nieuwe campagne te starten.
  3. Wijzig de campagnetitel in het veld Naamloze campagne.

De campagnetitel wijkt af van de onderwerpregel van het e-mailbericht. De campagne is voor eigen (intern) gebruik.

4. Upload een bannerafbeelding naar je galerie om je e-mailberichten van een merk te voorzien.
  5. Sleep de bannerafbeelding naar de gewenste locatie.
  6. Zorg ervoor dat er op de bannerafbeelding kan worden geklikt, door een URL toe te voegen. Klik op het potloodpictogram rechts boven in de hoek om je koppeling toe te voegen.
  7. Ga als volgt te werk om de lay-out van de e-mail te structureren:
    Acties Dit wordt vervolgens gedaan. . .
    Een tekstmodule toevoegen Klik op de knop Tekstmodule en voeg een tekstmodule toe aan je campagne. Je begint in de modus Bewerken met een reeks hulpmiddelen die onder aan je tekstmodule worden weergegeven. Je kunt tekst opmaken als een titel of een ondertitel, je kunt tekst vet maken en je kunt een koppeling toevoegen. Als je schakelt naar de modus Voorbeeld wordt getoond hoe de tekstmodule wordt weergegeven. Je moet echter terugschakelen naar de modus Bewerken (met behulp van de knop Voorbeeld/bewerken of door te klikken op de tekst die je wilt bewerken) als je wijzigingen wilt aanbrengen.
    Een afbeeldingsmodule toevoegen Klik op de moduleknop Afbeelding om een afbeeldingsmodule aan je campagne toe te voegen. Als de module is toegevoegd, kun je een afbeelding uit de galerie slepen die rechts wordt weergegeven en deze vervolgens in je module neerzetten. Je moet eerst een afbeelding naar de galerie uploaden, voordat je deze in je afbeeldingsmodule kunt slepen voor gebruik in je campagne.
    Een gemengde module toevoegen Klik op een van de knoppen die een afbeelding en tekst combineert om een gemengde module aan je campagne toe te voegen. Deze modules kunnen een afbeelding en tekst bevatten, die naast elkaar worden weergegeven. De volgorde van de woorden op de knop, is de volgorde van de inhoud, van links naar rechts.
    Sectietitels toevoegen Gebruik de knop Sectietitel om een sectietitelmodule toe te voegen. Dit is een speciale module waarin alleen tekst van het type sectietitel wordt weergegeven.
    Scheidingslijnen toevoegen Scheidingslijnen werken op dezelfde manier als sectietitles (en alle modules). Een goede manier om een aangepaste scheidingslijn te maken, is door een afbeeldingsmodule te gebruiken en je aangepaste scheidingslijnontwerp (als je dat hebt) in het afbeeldingsvak te slepen. Hiertoe moet je een afbeeldingsmodule toevoegen in plaats van de standaard scheidingslijnmodule.
    Het moduletype wijzigen Je kunt op het vervolgkeuzemenu boven aan afzonderlijke modules klikken om het moduletype te wijzigen in een ander type. Dit is een uitstekende manier om te controleren of een afbeelding er beter uitziet aan de linkerkant of aan de rechterkant in de gemengde modules.
    Je modules opnieuw schikken Als je inhoud omhoog of omlaag wilt slepen, kun je het hulpmiddel Slepen (klik op het hulpmiddel en houd de muisknop ingedrukt) gebruiken. Je kunt het menu ook gebruiken om modules te draaien (bijvoorbeeld om een afbeelding en tekstposities om te keren).
    De weergave aanpassen met een thema U kunt kleuren, lettertypen en achtergronden wijzigen om de stijl te verfraaien met behulp van het tabblad Thema's dat rechts wordt weergegeven. Klik op het tabblad Thema's dat naast het tabblad Afbeeldingen wordt weergegeven.
  8. Nadat je het maken van je e-mailcampagne hebt voltooid, klik je op Doorgaan.

Je campagne verzenden als een e-mail

1. Vul in het veld Verzenden aan individuen afzonderlijke e-mailadressen in. Als je al contactpersonen hebt toegevoegd aan je abonnees, selecteer je de lijst waaraan je wilt verzenden.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Vul de vereist gegevens in op het tabblad Mailinggegevens, waaronder de naam en het adres van de afzender, de onderwerpregel en, indien gewenst, de opties voor sociaal delen.
  4. Klik op Verzenden.

Volgende stap

Je e-mail is op weg. Als je deze aan jezelf hebt verzonden, wordt deze binnenkort in je eigen Postvak IN voor e-mail weergegeven. Je kunt de resultaten van je campagnemailings controleren in het gebied Statistieken.