Je domein of subdomein handmatig doorsturen of maskeren

Met doorsturen van domein en subdomein kun je je bezoekers automatisch doorsturen naar een andere website.

Maskeren voorkomt dat het doorsturen van je domein of subdomein zichtbaar is voor bezoekers doordat je domeinnaam in de adresbalk van de webbrowser blijft staan.

Het volgende is een voorbeeld van hoe u doorverwijzing kunt configureren.

coolvoorbeeld.COM doorverwijzen naar coolvoorbeeld.NET
Doorverwijzingsoptie Bezoeker gaat naar Sitebezoeker ziet Adresbalkweergaven
Doorverwijzing
uitgeschakeld
coolvoorbeeld
.COM
coolvoorbeeld
.COM
coolvoorbeeld
.COM
Doorverwijzen
zonder maskeren
coolvoorbeeld
.COM
coolvoorbeeld
.NET
coolvoorbeeld
.NET
Doorverwijzen
met masker
coolvoorbeeld
.COM
coolvoorbeeld
.NET
coolvoorbeeld
.COM

Als je je domein of subdomein wilt doorsturen of maskeren, moet je onze naamservers gebruiken. Zie voor meer informatie De naamservers voor mijn domeinen wijzigen.

Verplicht: Als je je domein of subdomein wilt doorsturen, moet de A-record naar 50.63.202.1 verwijzen.

Opmerking: Als je wilt dat bezoekers met of zonder het voorvoegsel www je domein of subdomein kunnen bereiken, moet je je domeinnaam doorsturen voor gebruik met www.

Je domein of subdomein doorsturen of maskeren

Het lijkt erop dat je niet bent aangemeld. Als je je hierboven aanmeldt (onder Pictogram Tekst), kunnen we je een paar stappen besparen.

1. Ga naar de pagina DNS-beheer.
  2. Scrol op de pagina DNS-beheer naar beneden naar de sectie Doorsturen.
  3. Naast Domein of Subdomein, klik je op Toevoegen, en voer je je domein- of subdomein-naam in:
    • De ingevoerde waarde kan een punt (.) zijn maar niet als eerste of laatste teken.
    • Opeenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan.
    • De ingevoerde waarde kan niet meer zijn dan 25 tekens.
  4. Onder Doorsturen naar, selecteer je http:// of https://. Voor meer informatie, zie HTTP vs. HTTPS.
  5. Voer de URL in waarnaar je je domein of subdomein wilt doorsturen.
  6. Selecteer je Doorverwijzingstype:
    • Permanent (301): Omleiding naar de site die je hebt opgegeven in het veld Doorsturen naar via een HTTP-respons "301 Permanent verplaatst". Via de responscode HTTP 301 wordt aan gebruikers-agents (inclusief zoekmachines) doorgegeven dat de locatie permanent is verplaatst.
    • Tijdelijk (302): Omleiding naar de site die je hebt opgegeven in het veld Doorsturen naar via een HTTP-respons "302 gevonden". Via de responscode HTTP 302 wordt aan gebruikers-agents (inclusief zoekmachines) doorgegeven dat de locatie tijdelijk is verplaatst.
  7. Selecteer je Instellingen
    • Alleen doorsturen: Stuurt het domein of subdomein door zonder maskering.
    • Doorsturen met maskering: Hiermee voorkom je dat de doorgestuurde domein- of subdomein-URL wordt weergegeven in de adresbalk van de browser. Daarnaast wordt u de mogelijkheid geboden om in de volgende velden metacodes in te voeren voor crawlers van zoekprogramma's:
      • Titel – De titel wordt boven aan je browservenster weergegeven en in zoekresultaten (titel kan niet langer zijn dan 80 tekens)
      • Beschrijving – Een korte beschrijving van je website die in zoekprogrammaresultaten moet worden weergegeven (beschrijving kan niet langer zijn dan 150 tekens)
      • Trefwoorden — Een lijst met door komma's gescheiden trefwoorden die de inhoud en het doel van je website beschrijven (trefwoorden kunnen niet langer zijn dan 500 tekens)

Opmerking: Als je wilt dat bezoekers met of zonder het voorvoegsel www je domein of subdomein kunnen bereiken, moet je je domeinnaam doorsturen voor gebruik met www.

8. Schakel Mijn DNS-instelling bijwerken ter ondersteuning van deze wijziging in om automatisch uw naamservers bij te werken met de wijzigingen op het gebied van doorverwijzen.
  9. Klik op Opslaan.

Opmerking: het kan 24-48 uur duren voordat doorgestuurde domeinen of subdomeinen worden geactiveerd.

Maskeren verwijderen

1. Scrol op de pagina DNS-beheer naar beneden naar de sectie Doorsturen.
  2. Naast Domein of Subdomein, klik je op Pictogram Tekst (potloodpictogram).
  3. Klik vervolgens op Pictogram Tekst (prullenmandpictogram).
  4. Klik op Verwijderen.