E-mailmarketing van GoDaddy Help

Je contactpersonen exporteren om een back-up te maken van abonneegegevens.

We raden aan om je contactpersonen regelmatig te exporteren om een back-up te maken van je abonneegegevens. Het is ook verstandig om je contactpersonen te exporteren voordat je grote wijzigingen gaat doorvoeren in een e-maillijst. Alle geëxporteerde gegevens worden verstuurd via e-mail als downloadlink voor een .csv- of .xls-bestand.

1. Meld je aan bij je GoDaddy Email Marketing-account (als je dat nog niet gedaan hebt). (Hulp nodig bij het aanmelden?)
  2. Klik op het tabblad Abonnees
  3. Klik op Exporteren.
  4. Kies of je je bestand wilt exporteren als csv- of xls-bestand.
  5. Klik op Exporteren om het geëxporteerde bestand te bevestigen en te verwerken.
  6. Je ontvangt een e-mail met de link naar je bestand.

Wanneer er problemen zijn met de link, kijk dan hieronder.

Een lijst met geselecteerde contactpersonen exporteren:

1. Selecteer de lijst die je wilt exporteren of kies bepaalde contactpersonen (met behulp van de selectievakjes).
  2. Klik op de knop Exporteren in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Kies of je je bestand wilt exporteren als csv- of xls-bestand.
  4. export-audience-choose-csv-xls-file-format
  5. Klik op Exporteren om het geëxporteerde bestand te bevestigen en te verwerken.
  6. We laten het weten als de export is voltooid. Je ontvangt een e-mail met een bevestiging. Dit duurt meestal een paar minuten, maar bij een groot bestand kan het wat langer duren.

Problemen met exporteerlink

In de meeste browsers en postvakken worden de geëxporteerde contactpersonen automatisch gedownload in een csv-bestand of spreadsheet wanneer je op de link klikt. Als het bestand niet automatisch wordt gedownload, klik dan rechts (pc) of druk op Ctrl en klik (Mac) op de link. Je browser geeft dan de optie Link opslaan als (of soortgelijk) weer.

Wanneer je hierop klikt, kun je een naam en locatie invoeren om het bestand op te slaan. Geef het bestand een naam met .csv-extensie (zoals: "Export_Naam.csv"), of een .xls-extensie (zoals: "Export_Naam.xls"). Zo weet je zeker dat je computer het bestand kan openen met het juiste programma. De extensie die je dient te gebruiken is afhankelijk van het bestandsformaat dat je hebt gekozen tijdens het exporteren van je abonnees.

Tada! Je hebt nu een bestand met de contactpersonen opgeslagen op je pc. Je kunt dit bestand openen en bewerken met een spreadsheet- of tekstverwerkingsprogramma.

Verwante onderwerpen:
Contactpersonen verwijderen
Contactgegevens bekijken of bewerken
Nieuwe contactpersonen toevoegen