iPhone: Problemen met instellen van e-mail oplossen

Gebruik de volgende informatie om veelvoorkomende problemen op te lossen die zich kunnen voordoen bij het instellen van e-mail op een iPhone®, iPad® of iPod® Touch. Je kunt ondertussen altijd onze MobileMail (http://mobilemail.secureserver.net) gebruiken om contact te onderhouden met klanten, vrienden en familie.

Stap 1: controleer of u verbinding met MobileMail kunt maken

Maak op uw mobiele apparaat verbinding met MobileMail om te controleren of u een account hebt en of uw gebruikersnaam en wachtwoord werken. Ga naar http://mobilemail.secureserver.net en meld u aan.

Als je je niet kunt aanmelden, controleer dan nog een keer of je e-mailaccount is ingesteld en je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt. Mogelijk dien je contact op te nemen met de systeembeheerder die je account heeft ingesteld. Zie E-mailadressen maken in het Workspace Control Center voor meer informatie.

Step 2: controleer zorgvuldig uw instellingen

Het typen op een iPhone of iPad is niet altijd even eenvoudig, waarbij er als snel een of twee tekens foutief worden ingedrukt. Controleer zorgvuldig of u de juiste inkomende en uitgaande servers (hostnamen) en het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt om verbinding te maken met uw e-mailaccount.

Zorg ervoor dat je e-mailadres, je gebruikersnaam en wachtwoord worden opgeslagen in de desbetreffende velden, aangezien die velden in sommige clients optioneel zijn. De client heeft deze informatie nodigt om verbinding te maken met onze e-mailservers.

Je servernamen wijken mogelijk ook af van onze standaardconfiguratie, afhankelijk van het type e-mailpakket en waar je dit hebt aangeschaft. Zie het volgende artikel voor meer informatie:

.

Stap 3: Je wachtwoord opnieuw instellen

Als het wachtwoord is gecontroleerd door een succesvolle aanmelding, maar het niet lukt om je e-mail in te stellen op je iPhone, moet je je wachtwoord voor E-mail werkruimte opnieuw instellen. (Je kunt opnieuw hetzelfde wachtwoord gebruiken.)

Probeer opnieuw of je je e-mailaccount kunt instellen nadat je het wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Stap 4: Probeer andere SMTP-poorten

Gewoonlijk werken de SMTP-poorten die door iPhone's en iPad's worden gebruikt zonder problemen. Uw apparaat maakt voor SMTP standaard gebruik van SSL en poort 465. Als u wel e-mailberichten ontvangt op uw apparaat, maar deze niet kunt verzenden, moet zorgvuldig controleren of u gebruikmaakt van SSL en poort 465.

Internetproviders of netwerkproviders blokkeren soms om beveiligingsredenen specifieke poorten. Als de standaardinstellingen niet werken, kunt u enkele alternatieve poorten proberen.

SMTP-poortinstellingen wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod Touch

1. Ga naar Instellingen.
  2. Op het scherm Instellingen tik je op E-mail, contacten, agenda's.
  3. Tik op het e-mailaccount dat u wilt wijzigen.
  4. Tik op SMTP en op de SMTP-server die u wilt aanpassen.
  5. Als SSL gebruiken is ingeschakeld, gebruikt u poort 465. Het is ook mogelijk om SSL gebruiken uit te schakelen en de volgende andere SMTP-poorten te proberen: 80, 3535 of 25.
  6. Ga naar Mail en controleer of u e-mailberichten kunt verzenden. Herhaal, als dat niet het geval is, de stappen 1-5 en probeer een andere poort.

Stap 5: Contact opnemen met de klantenondersteuning

Neem contact op met de klantenondersteuning als u deze stappen hebt doorlopen en het nog steeds niet lukt om uw e-mailaccount te gebruiken op uw apparaat. Wij hebben toegang tot enkele aanvullende hulpmiddelen en het kan zijn dat er sprake is van een probleem met uw e-mailaccount dat wij kunnen oplossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.