iPad: E-mail instellen

Als je je iPad wilt gebruiken om je e-mail te controleren, raden we je aan de geïnstalleerde app Mail te gebruiken met de onderstaande instellingen.

E-mail instellen

1. Ga op je your iPad naar x.co/iossetup.
  2. Voer je e-mailadres in en klik vervolgens op Doorgaan.
  3. Klik op Installeren.
  4. Voer je postcode in.
  5. Klik op Installeren.
  6. Voer je wachtwoord in en klik vervolgens op Volgende.
  7. Klik op Gereed.
  1. Tik in het beginscherm op Instellingen.
  2. Op het scherm Instellingen tik je op E-mail, contacten, agenda's.
  3. Tik in het gedeelte Accounts op Account toevoegen....
  4. Tik op Overige.
  5. Tik op Mailaccount toevoegen.
  6. Vul de volgende velden in en tik vervolgens op Opslaan:
    • Naam — De naam die je voor je e-mail wilt weergeven.
    • E-mailadres — Je e-mailadres.
    • Wachtwoord — Het wachtwoord van je e-mailaccount.
    • Beschrijving — Een beschrijving van het e-mailadres dat wordt weergegeven in de lijst met e-mailaccounts op je iPad.
  7. Tik op IMAP of POP.

Als er voor E-mail werkruimte geen IMAP-servernaam voor je account is verstrekt, moet je POP gebruiken.

8. Voer de gegevens voor de server voor inkomende e-mail in:
    • Hostnaam — De naam van de server voor inkomende e-mail die je voor E-mail werkruimte hebt genoteerd.
    • Gebruikersnaam — Je volledige e-mailadres.
    • Wachtwoord — Het wachtwoord van je e-mailaccount.
  9. Voer de gegevens voor de server voor uitgaande e-mail in:
    • Hostnaam — De naam van de server voor uitgaande e-mail die je voor E-mail werkruimte hebt genoteerd.

Je moet SMTP-relais inschakelen voor het account in het bijbehorende beheercentrum. Zie het volgende artikel voor meer informatie: De SMTP-relays van je e-mailaccount beheren.

• Gebruikersnaam — Je volledige e-mailadres.
    • Wachtwoord — Het wachtwoord van je e-mailaccount.
  10. Tik op Opslaan.

De SMTP-poort van je iPad wijzigen

1. Tik in het beginscherm op Instellingen.
  2. Op het scherm Instellingen tik je op E-mail, contacten, agenda's.
  3. Tik op het e-mailaccount dat u wilt wijzigen.
  4. Tik op SMTP.
  5. Tik op de SMTP-server die je wilt aanpassen.
  6. Tik op het veld Serverpoort en voer de SMTP-poort die de voorkeur heeft in: 25, 80, 3535 of als de klant SSL heeft ingeschakeld, 465.

Om je te helpen bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor het functioneren of voor de betrouwbaarheid van deze producten. iTunes®, iPad® and iPod® zijn handelsmerken van Apple Inc., en gedeponeerd in de VS en andere landen. Alle rechten voorbehouden. Wij zijn niet gelieerd aan, worden niet onderschreven en worden niet gesponsord door Apple of Apple-producten.