SSL-certificaten Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Inzicht in geldigheid versus abonnementsperioden voor SSL -certificaten

Wanneer je een SSL -certificaat aanschaft, zul je zien dat er twee belangrijke datums op staan — de geldigheidsduur en de abonnementsperiode. Dit is wat je moet weten:

  • De geldigheidsperiode is de tijd dat het certificaat kan worden gebruikt om veilige verbindingen tot stand te brengen tussen je webserver en de webbrowsers van je sitebezoekers. De maximale geldigheidsduur is 13 maanden.
  • De abonnementsperiode is de tijd die je hebt betaald voor het gebruik van het SSL -certificaat. Met andere woorden, het is wanneer de factureringscyclus voor het product verloopt en het moet worden verlengd.
De geldigheidsduur en abonnementsperiodes.

Ga naar je GoDaddy om deze datums te vinden productpagina en selecteer SSL -certificaten . Selecteer vervolgens Beheren naast het certificaat dat u wilt controleren.

Houd er rekening mee dat de abonnementsperiode en de geldigheidsduur niet hetzelfde zijn. Zelfs als je voor een langer abonnement hebt betaald, verloopt het SSL -certificaat op basis van de geldigheidsduur.

Als je je afvraagt wat je moet doen als het tijd is om te verlengen, dan kun je het volgende verwachten:

  • Certificaten die zijn gekoppeld aan een GoDaddy -domein : we worden elk jaar automatisch opnieuw gevalideerd en geïnstalleerd* voor de duur van je abonnement.
  • Certificaten voor domeinen die buiten GoDaddy zijn geregistreerd: elk jaar wordt het certificaat gratis opnieuw uitgegeven. Het is echter mogelijk dat je het domeineigendom moet verifiëren om de heruitgifte en herinstallatie* van de SSL te voltooien.
  • Certificaten die zijn gekoppeld aan niet-GoDaddy-hostingproviders : elk jaar moet je de gratis heruitgifte handmatig installeren .

Opmerking: we bieden ook een uitgebreide Beheerde SSL -service die de naadloze installatie en het doorlopende beheer van SSL -certificaten voor je omvat. Op die manier kunt u zich concentreren op andere taken, terwijl wij zorgen voor uw beveiligingsbehoeften.

Het SSL -certificaat wordt 30 dagen voordat het verloopt opnieuw uitgegeven (dat wil zeggen, wanneer de geldigheidsduur afloopt), waardoor je tijd hebt om het nieuwe certificaat te installeren. Als je certificaat niet opnieuw wordt geïnstalleerd voordat de geldigheidsduur is verstreken, is je website niet veilig. Lees hoe je je SSL -certificaat installeert .

Opmerking: Als je certificaat is ingesteld op automatisch verlengen, wordt het 60 dagen voor de vervaldatum van het certificaat verlengd. Dit zorgt ervoor dat je de tijd hebt om het verificatieproces te voltooien. Verificatie moet plaatsvinden voordat je certificaat verloopt, anders riskeer je mogelijke verstoringen van je site en bedrijf. Hoewel je vroegtijdig verlengt, begint de verlengingsperiode onmiddellijk nadat je huidige abonnement afloopt, zodat de continuïteit van de service wordt gegarandeerd.

Volgende stap

Zie onze SSL -certificaatpagina voor productinformatie.

*Alleen SSL -certificaten die automatisch op een GoDaddy -hostingabonnement zijn geïnstalleerd, worden automatisch opnieuw geïnstalleerd. SSL -certificaten die zijn gekoppeld aan GoDaddy -domeinen die handmatig zijn geïnstalleerd, moeten handmatig worden geïnstalleerd nadat ze opnieuw zijn uitgegeven.