Inventaris beheren

Het beheren van je productinventaris is essentieel voor het bewaken van kosten en het tevreden houden van klanten, door de populaire artikelen op voorraad te hebben. Door gebruik te maken van de inventarisfunctie van Webwinkel heb je een goed totaaloverzicht.

Opmerking: Dit artikel is voor de standalone versie van Webwinkel. Het is niet van toepassing op de versie Website Builder.

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
    2. Klik in de lijst Producten op Webwinkel en klik op Beheren naast het account dat je wilt gebruiken.
    3. Ga bovenaan het scherm naar het tabblad Producten en klik op Producten.
    4. Klik op de pagina Alle producten op het product waarvan je de inventarishoeveelheid wilt invoeren.
    5. Klik op het tabblad Inventaris & Opties van het product, en stel het menu Inventaris in op Inventaris volgen. (Als de hoeveelheid nul bereikt wordt het menu standaard ingesteld op Nalevering toestaan.)
      Selecteer Inventaris volgen
    6. Opmerking: Door Nalevering toestaan te selecteren, kan een klant zelfs een bestelling plaatsen als de inventaris 0 is. Het selecteren van Geen bestelling toestaan activeert een waarschuwing in de webwinkel als de productinventaris onder 3 komt, en voorkomt dat de klant het product kan kopen als de inventaris 0 is.

7. Voer in hoeveel stuks van het product je op voorraad hebt in het veld Inventaris.
    8. Als je variaties van het product hebt, zoals verschillende maten of kleuren, klik je op Nieuwe optie aanmaken in het deel Opties.
      Voer de hoeveelheid in Inventaris in en klik op het tabblad Opties aanmaken

Opmerking: Na het toevoegen van een optie, kun je vervolgens selectiemogelijkheden voor elke optie aanmaken. (Voor meer informatie, zie

.)

9. Om de inventaris op een optie en diens selecties te volgen, klik je om de knop voor Geavanceerd volgen om te schakelen van Uit naar Aan.
      Voer de hoeveelheid in Inventaris in en klik op het tabblad Opties aanmaken

Opmerking: Als je Geavanceerd volgen hebt ingeschakeld, is het hoofdveld Inventaris vergrendeld, omdat je inventarishoeveelheden moet instellen voor elke selectiemogelijkheid in het veld Opties onderaan de pagina. Als je Geavanceerd volgen weer op Uit zet, geeft het veld Hoeveelheid voor elke selectiemogelijkheid niets meer weer, waardoor je alleen een totale hoeveelheid in het enkele veld Inventaris kunt instellen.
      Veld Inventaris vergrendeld als het product opties heeft

10. Als je geavanceerd volgen inschakelt, kun je de tabel onder het deel Opties gebruiken om de selectiemogelijkheden SKU, Prijs, Verkoopprijs of Hoeveelheid te bewerken.
      Gebruik de tabel onder het deel Opties om de SKU, Prijs, Verkoopprijs of Hoeveelheid te bewerken.
    11. Als je geen specifieke optie/selectie-combinatie in je webwinkel wilt weergeven, klik je op het min-teken rechts naast de tabelrij. Geavanceerd volgen verwijdert het artikel niet, maar verbergt het alleen in de webwinkel. (Klik op de pijl die linksom draait om een verborgen artikel opnieuw weer te geven.)
      Klik op het min-teken om het artikel te verbergen of op de pijl die linksom draait om deze opnieuw weer te geven.

Opmerking: Door te klikken op Verwijderde artikelen verbergen of Verwijderde opties weergeven of onderaan de tabel kun je alle verwijderde artikelen met één keer klikken verbergen of bekijken. Om deze in de webwinkel weer te geven, moet je op elke pijl linksom klikken.

12. Klik op Opslaan als je klaar bent met het betreffende product.