Instellingen voor domeinprivacy in-/uitschakelen

Domeinen geregistreerd bij GoDaddy worden automatisch ingeschakeld met privacybescherming op basisniveau. Daarbij wordt de zichtbaarheid beperkt van alle contactinformatie voor het domein in de openbare WHOIS-database van GoDaddy, behalve de organisatie, het land en de politieke subdivisie van het land (zoals de staat, de provincie, het land, enz.). Als je wilt verifiëren wie de eigenaar is van het domein, hoef je privacybescherming niet te verwijderen. Voeg in plaats daarvan een .txt-record toe. Als je ervoor kiest om de instellingen voor privacy van domeinen uit te schakelen, wordt alle contactinformatie van het domein openbaar zichtbaar gemaakt.

1. Meld je aan bij het domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein in de lijst om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Blader omlaag naar Privacyinstellingen en selecteer Privacy uitschakelen.

Opmerking: Als privacy al is uitgeschakeld voor je domein, kun je dit weer inschakelen door Privacy inschakelen te selecteren.

4. Controleer hoe de contactinformatie na de veranderingen wordt weergegeven in de openbare WHOIS-database van GoDaddy en selecteer dan Doorgaan.
  5. Selecteer het vakje naast Ik ga akkoord met de openbaarmaking van mijn contactinformatie in de openbare database van GoDaddy. en kies Doorgaan.

Opmerking: Als je Ownership Protection op je domein hebt, moet je je identiteit verifiëren. We sturen de verificatiecode via sms of een app voor verificatie als je tweestapsverificatie meer dan 72 uur hebt ingeschakeld. Anders sturen we een eenmalig wachtwoord naar het e-mailadres van de domeinregistrant.

Zodra de privacyinstellingen zijn bijgewerkt, zie je een bevestiging dat dit is gelukt. Het kan tot 24 uur duren voordat deze veranderingen volledig worden weergegeven in de WHOIS-database van GoDaddy.