Linux Hosting (cPanel) Help

Een Let's Encrypt-certificaat installeren voor je Linux-hostingaccount

Let's Encrypt is een externe beveiligingsservice die gratis SSL-certificaten aanbiedt. Het gebruik van (Secure Socket Layer) garandeert een veilige verbinding wanneer klanten je website bezoeken. Je kunt een Let's Encrypt-certificaat gebruiken voor je Linux-hostingaccount van GoDaddy, maar je moet dit certificaat handmatig configureren.

Waarschuwing: Let's Encrypt-certificaten zijn slechts 90 dagen geldig. GoDaddy biedt geen ondersteuning voor automatische installatie onder Linux-hostingaccounts, waardoor je deze procedure om de 90 dagen moet herhalen omdat je website anders een beveiligingsfout weergeeft.
  1. Genereer je certificaatondertekeningsaanvraag (CSR). Let's Encrypt raadt aan om je certificaat te genereren via Certbot, maar dit wordt niet ondersteund in Linux-hosting van GoDaddy. In plaats daarvan moet je een externe client gebruiken voor het genereren van het Let's Encrypt-certificaat. GoDaddy en Let’s Encrypt hebben geen zeggenschap over of controle op deze externe clients en kunnen hun veiligheid of betrouwbaarheid niet garanderen. Je vindt een lijst met beschikbare opties onder de sectie Browser.
  2. Domein verifiëren - Je moet gedurende de gehele verificatieprocedure kunnen aantonen dat je eigenaar van het domein bent. De externe client die je gebruikt voor het genereren van je certificaat, geeft de verschillende manieren weer waarop je je domein kunt verifiëren. We raden aan om gebruik te maken van bestandsuploadverificatie of van een DNS-update.
  3. Installeer je certificaat en persoonlijke sleutel in cPanel.
  4. Verleng je certificaat om de 90 dagen - Een Let’s Encrypt-certificaat is slechts 90 dagen geldig. Je moet dus een nieuw certificaat genereren voordat het vorige certificaat verloopt.

Opmerking: Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten.