Installeer WordPress met behulp van cPanel op je door Linux gehoste domein

Deze video en de onderstaande instructies zijn specifiek voor domeinen met Linux-hosting. Hierin wordt uitgelegd hoe je met cPanel, WordPress op je domein installeert.

Als je je website met WordPress wilt maken of er een blog mee wilt maken, moet je dit eerst installeren op je hostingaccount.

1. Klik vanuit de cPanel-homepage in de sectie Webtoepassingen op WordPress-blog.
  2. Klik op Deze toepassing installeren.
  3. Voltooi de volgende velden en klik op Installeren:
    Veld Wat te doen...
    Locatie - Domein Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken.

Als je een subdomein wilt gebruiken (bijvoorbeeld subdomein.coolexample.com), moet je het subdomein aan je account toevoegen.

Locatie - Map (optioneel) Geef de map op waarin je WordPress wilt installeren.

Als je WordPress wilt gebruiken als de website voor het domein dat je hebt geselecteerd in het veld Domein, controleer dan of het veld Map leeg is. Als je een woord in het veld invult, is dat waar WordPress wordt geïnstalleerd, en in het webadres (de URL) voor de site die je maakt, wordt de mapnaam opgenomen. Een voorbeeld: als je blog typt in het veld Map, wordt coolexample.com/blog het webadres voor je WordPress-website.

Versie Selecteer de versie van WordPress die je wilt gebruiken. Wij raden aan al deze standaardinstellingen te gebruiken.
    Instellingen Er zijn hier diverse opties voor je die automatisch worden gegenereerd. Het is belangrijk deze te bekijken omdat hierin de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn opgenomen die je moet gebruiken om je aan te melden bij je WordPress-site.

Het is belangrijk om de gebruikersnaam voor de beheerder en het wachtwoord voor de beheerder te onthouden.

Zorg er ook voor dat je de optie Tweeledige verificatie inschakelt die je wilt gebruiken.
    Geavanceerd Selecteer hoe je geavanceerde opties zoals databasebeheer en back-ups wilt beheren.