Installeer handmatig een SSL-certificaat op mijn cPanel-hosting

Niet het juiste servertype? Ga terug naar de lijst met installatie-instructies.

Nadat je certificaataanvraag is goedgekeurd, kun je je certificaat downloaden vanuit SSL-beheer en installeren op je cPanel hostingaccount. Je kunt verderop de pagina een korte video over deze taak bekijken.

Verplicht: Deluxe en verlengde validatie- (EV) certificaten, alsmede SSL‘s voor add-on domeinen of subdomeinen moeten handmatig worden geïnstalleerd.
  1. Ga naar je GoDaddy productpagina.
  2. Klik op Webhosting en vervolgens op Beheren voor het cPanel-account waarvoor je het SSL-certificaat installeert.
  3. Klik op cPanel-beheer.
  4. Klik in de sectie Beveiliging op SSL/TLS.
  5. Onder Certificaten (CRT) klik je op SSL-certificaten genereren, bekijken, uploaden of verwijderen.
  6. Gebruik de sectieCertificaat uploaden om het primaire certificaat (.crt-bestand met willekeurige naam) van je lokale apparaat te uploaden en klik op Certificaat uploaden.
  7. Klik op de nieuwe pagina op Ga terug.
  8. Scroll op de pagina SSL-certificaten naar beneden en klik op Terug naar SSL-beheer.
  9. Onder SSL installeren en beheren voor je site (HTTPS) klik je op SSL-sites beheren.
  10. Scroll naar beneden naar Een SSL-website installeren en klik op Door certificaten bladeren.
  11. Selecteer het certificaat dat geactiveerd moet worden en klik op Gebruik certificaat. Daardoor worden de velden voor het certificaat automatisch ingevuld.
  12. Scroll naar beneden op de pagina en klik op Certificaat installeren.
  13. Klik op de pop-up Installatie geslaagd op OK.

Dat is alles! Om er zeker van te zijn dat je SSL werkt, kun je dit controleren met onze Certificaatchecker.

Laat me zien hoe dit moet