Installeer, activeer en deactiveer WordPress-plug-ins met WP-CLI

WP-CLI is een opdrachtregelprogramma waarmee je verschillende acties op je WordPress-site kunt uitvoeren. Als je vertrouwd bent met het gebruik van SSH-opdrachten, zul je merken dat WP-CLI vereenvoudigde opdrachten heeft gemaakt voor WordPress-sites. Zo kun je WordPress-plug-ins installeren, activeren en deactiveren met opdrachten die beschikbaar zijn in WP-CLI.

Waarschuwing: je moet altijd een back -up van je site maken voordat je de instellingen van je plug -in wijzigt.
Vereist: Je hebt het volgende nodig om deze stappen uit te voeren:
Opmerking: als je een VPS of DED-server hebt, moet je WP-CLI installeren voordat je deze kunt gebruiken. WP-CLI is niet beschikbaar op onze Windows-hostingabonnementen.
  1. Maak verbinding met je hostingaccount met SSH .
  2. Gebruik de bash -opdracht ls om bestanden en mappen weer te geven, en cd en ../ om door mappen te bladeren totdat je in de map met je WordPress -bestanden bent.
  3. Voer de volgende opdrachten in om de lijst met plug -ins te bekijken die op je site zijn geïnstalleerd, een nieuwe plug -in te installeren en een bestaande plug -in te activeren of te deactiveren:
    • Om alle plug -ins weer te geven die op je site zijn geïnstalleerd:
      wp plug -in lijst
      Je ziet ook of een plug -in actief of inactief is.
    • Als er plug-ins zijn die je niet wilt gebruiken, kun je deze verwijderen met de volgende opdracht:
      wp plug-in verwijder plug-in-naam
      Vervang in de bovenstaande code plug-in-naam door de daadwerkelijke naam van het thema dat je wilt verwijderen.
    • Om een plug-in te installeren vanuit de WordPress-repository:
      wp plugin install plugin-name
      Vervang in de bovenstaande code plug-in-name door de daadwerkelijke naam van de plug-in die je wilt installeren.
    • Om een plug -in te installeren vanuit een .zip -bestand, upload je het .zip -bestand van de plug -in naar de map met je WordPress -installatie met behulp van FTP of Bestandsbeheer . Voer vervolgens de volgende opdracht in:
      wp plugin install plugin-name.zip Vervang
      in de bovenstaande code plugin-name.zip door de daadwerkelijke naam van het .zip-bestand dat je eerder hebt geüpload.
    • Om een plug-in te activeren die op je site is geïnstalleerd:
      wp plug-in activeer plug-in-naam
      Vervang in de bovenstaande code plug-in-naam door de daadwerkelijke naam van de plug-in die je wilt activeren.
    • Om alle plug -ins te activeren die op je site zijn geïnstalleerd:
      Activeer wp plug -in --all
    • Om een plug-in te deactiveren die op je site is geïnstalleerd:
      wp plug-in deactiveer plug-in-naam
      Vervang in de bovenstaande code plug-in-naam door de daadwerkelijke naam van de plug-in die je wilt deactiveren.
    • Om alle plug -ins te deactiveren die op je site zijn geïnstalleerd:
      wp plugin deactivate --all
Opmerking: om een plug -in tegelijkertijd te installeren en te activeren, voeg je --activate toe aan de installatieopdracht. Hier is hoe dat commando eruit zou zien:
wp plugin install plugin-name --activate

Nadat je de WP-CLI-opdrachten hebt uitgevoerd om je plug-ins te beheren, kun je hetwp plugin list opdracht opnieuw als je de lijst met actieve en inactieve plug-ins op je site nogmaals wilt controleren.