Help

Websites + Marketing Help

Inhoud aanpassen

Ga online | Ontdek Website Builder
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren

Wees gedisciplineerd als je content aan je site toevoegt: voeg alleen iets toe wat een toegevoegde waarde heeft voor je website. Elke sectie moet iets uitleggen over wie je bent, wat je doet, of welke acties mensen moeten uitvoeren.

Doelen voor deze sectie:

  • Pagina‘s toevoegen en verplaatsen.
  • Secties toevoegen en verplaatsen.
  • Tekst, foto's en video‘s bewerken.
  • Publiceer je website.

Geschatte tijd om af te ronden: 30-90 minuten

Een site met één pagina is prima, vooral als je net begint. Maar naarmate je groeit, wil je misschien meer pagina‘s toevoegen.

Als je een pagina wilt toevoegen, zijn dit de vijf belangrijkste pagina‘s:

  1. Startpagina: wie je bent, wat je doet en wat men vervolgens moet doen.
  2. Over ons: vertel het oorsprongsverhaal van je bedrijf en maak verbinding met mensen.
  3. Producten en services: vergeet niet de voordelen te belichten en niet alleen de functies.
  4. Getuigenissen: bouw het vertrouwen op door aanbevelingen en citaten te plaatsen.
  5. Contact: belangrijke informatie over je bedrijf en hoe mensen met je in contact kunnen komen.

Pagina‘s toevoegen en verplaatsen

Open je site vanaf je Mijn producten-pagina en selecteer vervolgens Website bewerken om je website-editor te openen. Als je de link naar Pagina‘s beheren niet ziet, selecteer dan het pictogram Website.

Maak een schermafdruk van waar je het gebied voor de Website kunt vinden.

Als je het menu Pagina‘s beheren opent, kun je een pagina toevoegen of pictogram met drie puntjes gebruiken om een bestaande pagina te dupliceren. Ook kun je hier pagina‘s opnieuw ordenen in je navigatie. Mocht je van gedachten veranderen, of je wilt geen pagina die met je site meekwam, gebruik dan pictogram met drie puntjes om een pagina te verwijderen. (Je kunt je startpagina niet verwijderen.)

Secties toevoegen en verplaatsen

Je kunt op een pagina een sectie toevoegen of een sectie dupliceren. Vind je het uiterlijk van een sectie niet mooi? Verander de lay-out van de sectie of bewerk de inhoud. Je kunt ook een sectie van de ene pagina naar de andere verplaatsen.

Ga naar de pagina en plaats waar je een nieuwe sectie wilt zetten en gebruik het + Sectie toevoegen aan de rechterkant van je pagina. Selecteer het type en de lay-out van de sectie die je wilt en klik dan op Toevoegen.

Om een sectie te dupliceren of te verplaatsen, ga je naar de pagina die deze sectie bevat. (Als je geen lijst met secties ziet onder Op deze pagina, selecteer je opnieuw het pictogram Website.) Gebruik pictogram met drie puntjes naast de sectienaam om de sectie te dupliceren of naar een andere pagina te verplaatsen. Gebruik pictogram met drie puntjes om de sectie op de huidige pagina opnieuw te schikken.

Joplin laat in Les 9 van de cursus Bouw je eigen website zien hoe eenvoudig het is om een sectie of sectiegroep te bewerken.

Tekst bewerken

Bewerk tekst direct op je site of in het editorgedeelte in het rechterpaneel. In elke sectie met tekst kun je de tekst vormgeven met genummerde lijsten of lijsten met bullets, tekstkoppelingen naar een andere URL, of een vetgedrukte, schuine of onderstreepte opmaak.

Sommige secties hebben ook actieknoppen, zoals de koptekst op de startpagina. Gebruik deze knoppen om naar specifieke pagina‘s of secties op je website te gaan, of om mensen naar een ander URL te sturen (zoals je site op sociale media).

Foto‘s en video‘s (en geluiden) toevoegen en bewerken

Naast tekst bevatten de secties veel afbeeldingen, en sommige secties ondersteunen het toevoegen van video door middel van koppelingen naar YouTube of Vimeo. Als je zover bent dat je video‘s kunt toevoegen, zijn hier een aantal soorten video‘s waarmee je klanten kunt stimuleren te kopen.

In elke sectie met foto‘s kun je foto‘s toevoegen of een foto vervangen door je eigen geüploade foto of een foto uit onze mediabibliotheek. Zodra je bent verbonden met je sociale accounts worden die foto‘s ook gekoppeld. We hebben wat tips hoe je fantastische foto‘s kunt maken in onze cursus Wees je eigen creatieve instelling.

Onze cursus Geavanceerde ontwerp en media in Websitebouwer leert je hoe je de mediabibliotheek en afbeeldingseditor kunt gebruiken, een fotogalerij of diapresentatie kunt toevoegen en hoe je video en audio kunt gebruiken zoals een audiobestand of afspeellijst in SoundCloud.

Overzicht

Nu je hier bent beland, heb je genoeg informatie om je site te publiceren! Je kunt verdergaan met wijzigingen aanbrengen, maar deel het met de wereld, met vrienden, en vraag om feedback! Het is niet erg als je er nog niet klaar voor bent. Het internet is een grote plek en het duurt even voor je de juiste trefwoorden hebt gevonden en publiek trekt. Laten we je site een boost geven door te zorgen dat je wordt gevonden via SEO.

Opmerking: Als je de gratis proefversie of een gratis site gebruikt, moet je een pakket kiezen (pakketten en prijzen vergelijken). De kosten van een domeinnaam staan los van de hostingkosten van je site. Mogelijk moet je ook je site aan je domein koppelen.

Ga online | Ontdek Website Builder
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.