Help

Domeinen Help

Informatie over .eu-domeinnamen

De .eu-domeinnaamextensie op het hoogste domeinnaamniveau (TLD) is een extensie die de Europese Unie vertegenwoordigt. Voor bedrijven die zaken doen in de Europese Unie en personen die het groeiende aantal internetgebruikers daar willen bereiken, zijn .eu-domeinnamen een goede investeringen. Het registreren van een .eu-domeinnaam biedt je regionale erkenning en een eenvoudig te beheren webaanwezigheid.

Wie kunnen er .eu-domeinnamen registreren?

Registratie van .eu-domeinnamen is beperkt tot personen of bedrijven uit landen in de Europese Unie.

Welke registerhouder beheert .eu-domeinnamen?

EURid is de registerhouder voor .eu-domeinnamen.

Voor hoelang kan ik .eu-domeinnamen registreren?

De minimale registratieduur voor .eu-domeinnamen is 1 jaar en de maximale duur is 10 jaar.

Wanneer worden .eu-domeinnamen verlengd?

Je .eu-domeinnaam verloopt op de laatste dag van de maand waarin je deze hebt geregistreerd. Als je een .eu-domeinnaam bijvoorbeeld voor twee jaar op 10 januari 2013 hebt geregistreerd, verloopt deze vervolgens op 31 januari 2015.

De verlengingsdatum is afhankelijk van of je de domeinnaam instelt op automatisch verlengen of handmatig verlengen.

We proberen 10 dagen voor de vervaldatum van de domeinnaam voor de eerste keer of we deze automatisch kunnen verlengen. Als de poging tot verlengen mislukt, proberen we het vijf dagen voordat de domeinnaam vervalt opnieuw. Als de tweede poging tot verlengen mislukt, proberen we het een laatste keer op de dag dat de domeinnaam vervalt.

Een voorbeeld: Je .eu-domein vervalt op 31 januari. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf deze datum handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 21 januari, 26 januari en 31 januari te verlengen.

Vanwege tijdzoneverschillen werkt de registerhouder je .eu-domeinnaam zeer vroeg op de dag bij. Als je besluit om je domeinnaam handmatig te verlengen, raden we aan dat je dit voor de vervaldatum van de domeinnaam doet.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als je deze tegen de vervaldatum niet handmatig hebt verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verlopen domeinnamen herstellen voor instructies.

Kan ik .eu-domeinnamen ruilen?

Ja, het proces voor het bijwerken van de contactinformatie van registranten ('ruil') is echter uniek voor .eu-domeinnamen. EURid brengt hiervoor kosten in rekening, ongeacht of het account van de domeinnaam wordt gewijzigd.

Gebruik de onderstaande informatie voor het verwerken van ruilen met of zonder accountwijzigingen. Je kunt ook Informatie over .eu-domeinnamen, Contactgegevens voor domeinen wijzigen en Een domein naar een ander GoDaddy-account verplaatsen raadplegen.

Een .eu-domeinnaam ruilen zonder een accountwijziging

 1. Meld je aan bij Accountbeheer.
 2. Klik naast Domeinen op Starten.
 3. Selecteer de domeinnaam (domeinnamen) die je wilt bijwerken.
 4. Selecteer in het menu Contactpersonen de optie Contactinformatie.
 5. Werk de naam van de registrant bij en klik vervolgens op OK.
 6. Nadat je het tarief hebt betaald, sturen wij per e-mail een bevestigingsbericht naar het e-mailadres voor contact van de registrant.

Een .eu-domeinnaam ruilen na een accountwijziging

 1. Meld je aan bij Accountbeheer.
 2. Klik naast Domeinen op Starten.
 3. Selecteer de domeinnaam (domeinnamen) die je wilt verhuizen.
 4. Klik onder het menu Meer op Eigendom van domein wijzigen.
 5. Voer het e-mailadres van de geadresseerde in en de aanmeldingsgegevens van het account.
 6. Wij sturen de transactie-ID en beveiligingscode naar het e-mailadres van de ontvangende klant dat bij ons is geregistreerd.
 7. De ontvangende registrant meld zich aan, klikt op Een accountwijziging accepteren en voert de codes in.
 8. De ontvangende klant betaalt de kosten voor het wijzigen van de registrant.

Kan ik .eu-domeinnamen overdragen naar mijn account bij jullie?

Je kunt een .eu-domeinnaam naar ons overdragen. De overdrachtsprocedure van het European Registry of Internet Domain Names (EURid) is echter uitzonderlijk.

OPMERKING: Gezien de registerbeperkingen kunnen wij geen gratis jaar aan registratie toevoegen aan .eu-domeinnamen die je aan ons overdraagt.

Wanneer je een .eu-domeinnaamoverdracht bij ons aanschaft, stellen wij het EURid in kennis van je aanvraag en sturen wij overdrachts-ID's naar het e-mailadres dat in je account bij ons is geregistreerd. Wij sturen daarnaast de autorisatiecode naar het e-mailadres voor contact van de registrant, zoals dit wordt weergegeven in de WHOIS-database. (Als je het e-mailadres van je registrant wilt bijwerken, neem je contact op met je huidige registerhouder.)

Je moet de overdracht binnen 40 dagen autoriseren in je account bij ons omdat je verzoek anders vervalt. Hoe sneller je de overdracht autoriseert, des te sneller is deze voltooid.

Als je de overdracht wilt autoriseren, moet je de overdrachts-ID's (transactie-ID en beveiligingscode) en de autorisatiecode invoeren in Domeinbeheer.

EURid brengt een niet-restitueerbaar tarief in rekening bij een geslaagde voltooiing van de overdracht.

Een .eu-domeinnaam naar ons overdragen

 1. Zie De overdracht van domeinnamen naar GoDaddy voorbereiden voor belangrijke informatie over het aanschaffen en voorbereiden van de .eu-domeinnaamoverdracht.

  OPMERKING: Wanneer je een .eu-domeinnaamoverdracht bij ons aanschaft, sturen wij de overdrachts-ID's naar het e-mailadres dat bij ons in je account is geregistreerd en de autorisatiecode naar het e-mailadres voor contact van de registrant, zoals dit wordt weergegeven in de WHOIS-database.

 2. Meld je aan bij Accountbeheer.
 3. Klik in de sectie Mijn account op de linkerzijbalk op Domeinoverdrachten.
 4. Klik voor de .eu-domeinnaam die je wilt autoriseren in de kolom Status op Autoriseren.
 5. Klik op Overdracht nu autoriseren.
 6. Voer in de velden Transactie-ID en Beveiligingscode de overdrachts-ID's in uit het e-mailadres dat in je account bij ons is geregistreerd en klik vervolgens op Volgende.
 7. Voer in het veld Autorisatiecode de autorisatiecode in die per e-mail is verzonden naar het e-mailadres van de contactpersoon van de registrant.

  OPMERKING: Als je de autorisatiecode wilt weergeven, registreer je je bij de European Registry- of Internet Domain Names-website en vervolgens meld je je aan.

 8. Selecteer Ik autoriseer de overdracht... en klik vervolgens op Voltooien.
 9. Klik op OK.

Ga voor meer informatie over de overdrachtsprocedure in het algemeen naar:

Hoe draag ik .eu-domeinnamen van jullie over naar een andere registerhouder?

EURid brengt niet-restitueerbare kosten in rekening voor het overdragen van .eu-domeinnamen. Het kan maximaal 21 dagen duren voordat de overdrachtsaanvraag is voltooid, afhankelijk van de overdrachtsmethode. Als de overdracht om welke reden dan ook mislukt, moet je opnieuw beginnen en moet je de overdrachtskosten opnieuw betalen.

Neem contact op met je nieuwe registerhouder om te overdracht te initialiseren en voor meer informatie over de overdrachtsprocedure.

Kan ik privacy en bescherming toevoegen aan .eu-domeinnamen?

Nee. Privéregistratie en beschermde registratie van Domains by Proxy® zijn niet verkrijgbaar voor .eu-domeinnamen.

Kan ik .eu-domeinnamen reserveren?

Nee. We bieden momenteel geen ondersteuning voor het reserveren van .eu-domeinen.

Kan ik .eu-domeinnamen verhuizen naar een ander account bij jullie?

Ja. Zie Een domein naar een ander GoDaddy-account verplaatsen voor meer informatie.

OPMERKING: Als je de naam of organisatie van de registrant wijzigt wanneer je een domeinnaam verhuist van een account bij ons naar een ander account, brengt het EURid kosten in rekening die door het ontvangende account moet worden betaald wanneer de domeinnaam wordt geaccepteerd.

Kan ik de contactinformatie voor .eu-domeinnamen bijwerken?

Ja, maar het EURid brengt kosten in rekening voor het bijwerken van de naam of organisatie van de registrant. Het wijziging van de registrant wordt ook wel een 'ruil' genoemd.

Zie Contactgegevens voor domeinen wijzigen voor meer informatie over het bijwerken van contactinformatie.

Zijn er naamserververeisten voor mijn .eu-domeinnamen?

Nee. Je kunt alle geldige naamservers gebruiken met .eu-domeinnamen.

Als je echter aangepaste naamservers wilt gebruiken voor je .eu-domeinnaam, moet je een uniek IP-adres gebruiken voor elke geregistreerde hostnaam. In Domeinbeheer kun je beide naamservers en hun IP-adressen invoeren in het venster Naamservers instellen. Zie de sectie Naamservers instellen voor een domeinnaam die bij ons is geregistreerd van De naamservers voor mijn domeinen wijzigen voor instructies.

Bieden jullie ondersteuning voor DNSSEC voor .eu-domeinnamen?

Ja. Zie

voor informatie over het inschakelen van DNSSEC voor je .eu-domeinnaam en
voor informatie over de digitale handtekeningvelden (DS) die daartoe zijn vereist. Je kunt maximaal vier DS-records registreren voor je .eu-domeinnaam.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.