Help

Domeinen Help

Informatie over .be-domeinnamen

De .be-landcode op het hoogste domeinnaamniveau (ccTLD) is een extensie die België vertegenwoordigt. Voor bedrijven die zaken doen in België en personen die het groeiende aantal internetgebruikers in dit land willen bereiken, zijn .be-domeinnamen een goede investeringen. Het registreren van een .be-domeinnaam biedt je regionale erkenning en een eenvoudig te beheren webaanwezigheid.

Wie kunnen er .be-domeinnamen registreren?

Iedereen kan een .be-domeinnaam registreren op basis van het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Domeinnamen kunnen maximaal 63 tekens en minimaal 3 tekens lang zijn, en kunnen letters (a t/m z), cijfers (0 t/m 9) en koppeltekens (behalve aan het begin en het einde van de domeinnaam) bevatten. Je kunt geen domeinnamen registreren met speciale tekens, zoals & en #.

Welke registerhouder beheert .be-domeinnamen?

DNS.be is de registerhouder voor .be-domeinnamen.

Voor hoelang kan ik .be-domeinnamen registreren?

De minimum en maximum registratieduur voor .be-domeinnamen is één jaar.

Wanneer worden .be-domeinnamen verlengd?

Je .be-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je de domeinnaam instelt op automatisch verlengen of handmatig verlengen. We proberen op de eerste dag van de maand voordat deze vervalt, om de domeinnaam te verlengen. Als de verlengingspoging mislukt, proberen we dat op de 10e van de maand en vervolgens op de 20e van de maand opnieuw.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaande aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verlopen domeinnamen herstellen voor instructies.

Een voorbeeld: Je .be-domein vervalt op 10 oktober. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf 20 september handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 1 september, 10 september en 20 september te verlengen.

Kan ik .be-domeinnamen overdragen naar mijn account bij jullie?

Nee. We bieden momenteel geen ondersteuning voor het naar ons overdragen van .be-domeinen.

Hoe draag ik .be-domeinnamen van jullie over naar een andere registerhouder?

Je moet de overdracht van je .be-domeinnaam initiëren bij de nieuwe registerhouder. Deze vraagt een autorisatiecode voor de overdracht aan de registrant. Je kunt de autorisatiecode als volgt aanvragen:

  1. Verzend een e-mailaanvraag aan het ccTLD Team van Domain Services via cctldprocessing@secureserver.net.
  2. Of vraag de autorisatiecode rechtstreeks aan bij DNS.be via de WHOIS-pagina voor de domeinnaam van de registerhouder.
Welke methode je ook gebruikt, de code wordt gegenereerd door de registerhouder en verzonden aan het e-mailadres van de registrant dat momenteel in de WHOIS-database van de registerhouder wordt vermeld.

Kan ik privacy en bescherming toevoegen aan .be-domeinnamen?

Nee. Privéregistratie en beschermde registratie van Domains by Proxy® zijn niet verkrijgbaar voor .be-domeinnamen.

Kan ik .be-domeinnamen reserveren?

Nee. We bieden momenteel geen ondersteuning voor het reserveren van .be-domeinen.

Kan ik .be-domeinnamen verhuizen naar een ander account bij jullie?

Ja, maar er zijn beperkingen van toepassing. Als je een domeinnaam verhuist, kunnen de voornaam, achternaam en organisatie (bedrijfsnaam) van de registrant niet worden gewijzigd.

Kan ik de contactinformatie voor .be-domeinnamen bijwerken?

Neem contact op met onze supportafdeling als je de contactinformatie voor de registrant van je .be-domeinnaam wilt bijwerken:

OPMERKING: Het wijziging van de voornaam, achternaam en/of organisatie (bedrijfsnaam) van de registrant wordt ook wel een 'ruil' genoemd. Dit proces is een afspiegeling van een nieuwe registratie en de registerhouder brengt hiervoor kosten in rekening (de kosten van één jaar aan registratie). De registratie van de domeinnaam wordt opnieuw ingesteld op één jaar wanneer deze procedure ('ruil') is voltooid.

Je kunt alle andere contactinformatie voor je domeinnaam bijwerken in Domeinbeheer. Zie Contactgegevens voor domeinen wijzigen voor meer informatie.

Zijn er naamserververeisten voor mijn .be-domeinnamen?

Nee. Je kunt alle geldige naamservers gebruiken met .be-domeinnamen. Je kunt maximaal 4 naamservers invoeren.

Als je aangepaste naamservers wilt gebruiken voor je .be-domeinnaam, moet je een procedure die uit twee stappen bestaat, voltooien in Domeinbeheer.

Volg eerst de instructies in

voor het instellen van de hostnaam en IP-adressen voor de afzonderlijke naamservers. Volg vervolgens de instructies in de sectie Naamservers instellen voor een domeinnaam die bij ons is geregistreerd van De naamservers voor mijn domeinen wijzigen om de naamservers in te stellen in ons systeem.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.