IMAP: E-mail instellen

Met Internet Message Access Protocol (IMAP) krijg je vanaf diverse apparaten toegang tot e-mail die op een server is opgeslagen. Als je gebruik wilt maken van IMAP-mail, moet je een e-mailabonnement hebben dat ondersteuning biedt voor IMAP. Als je een e-mailwerkruimte hebt die geschikt is voor IMAP, kun je die op vrijwel elke e-mailclient instellen, op elke computer en apparaat van je keuze.

Dit zijn algemene instructies en die kunnen anders zijn voor de client waarmee jij werkt. Zie Meer informatie voor specifieke clientinstructies.

1. Je moet het adres van je IMAP-server en de beschikbare poorten weten. Ga naar Center voor het instellen van e-mail om deze te vinden.

Meer informatie over Center voor het instellen van e-mail.

2. Start de e-mailclient van je keuze en maak een nieuw account.
  3. Ga naar het gedeelte met IMAP-instellingen.
  4. Geef het volgende op:
    Veld Invoeren
    Gebruikersnaam Je volledige e-mailadres
    Wachtwoord Het wachtwoord voor je e-mailaccount
    Server voor inkomende e-mail De informatie die wordt weergegeven in Center voor het instellen van e-mail
    Server voor uitgaande e-mail De informatie die wordt weergegeven in Center voor het instellen van e-mail
    Binnenkomende poort Een van de weergegeven opties in Center voor het instellen van e-mail, voor met of zonder SSL
    Uitgaande poort Een van de weergegeven opties in Center voor het instellen van e-mail, voor met of zonder SSL
  5. Je e-mailclient vereist mogelijk wachtwoordverificatie voor je uitgaande e-mailserver. Als dat het geval is, moet je de aanmeldingsgegevens voor de server hebben en je volledige e-mailadres en wachtwoord opgeven in het gedeelte met de instellingen voor de uitgaande e-mailserver.

Op onze servers worden vaak andere namen gebruikt voor mappen dan de client die je instelt. Mogelijk moet je mappen koppelen om ervoor te zorgen dat deze goed worden gesynchroniseerd. Wij raden je aan op internet te zoeken naar instructies over hoe je je mappen op jouw specifieke client koppelt.

Volgende stap

• Nadat de client op je desktop-pc is ingesteld, kun je de e-mail voor je werkruimte instellen op je mobiele telefoon:

Meer informatie

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten.