API-reseller Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Ik kan mijn domeingegevens niet bijwerken met de Reseller API

Met de Reseller API kun je de contactgegevens in je subaccount binnen het account zelf niet wijzigen. Als het e -mailadres op je domein niet langer geldig is of niet meer toegankelijk is, gebruik je API -aanroepen om eerst het e -mailadres van je subaccount bij te werken.

Opmerking: je kunt je informatie bijwerken in het Domain Control Center , maar we raden aan API -aanroepen te gebruiken.

  1. Gebruik de Shopper API -aanroepPOST/v1/shoppers/{shopperId} om het e -mailadres van je subaccount bij te werken. Er wordt een verificatie -e -mail verzonden naar het nieuwe e -mailadres.
    • Gebruik de oproep als je je accountnummer niet weetGET/v1/domains/{domain} om de gegevens voor het door jou opgegeven domein op te halen.
  2. Verifieer vanuit de e -mail de wijziging in je contactgegevens voor je subaccount.
  3. Gebruik de oproepPATCH/v1/domains/{domain}/contacts om het e -mailadres van je domeinnaam bij te werken. Er wordt een verificatie -e -mail verzonden naar het nieuwe e -mailadres.
  4. Verifieer vanuit de e -mail de wijziging in je contactgegevens voor je domein.

Nadat je je contactgegevens hebt geverifieerd, worden de wijzigingen opgeslagen. Het bijwerken van het systeem kan tot 24 uur duren.

Meer informatie