Wat is website back-up?

In deze video en de informatie eronder wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om een back-up van je website te maken en welke opties er zijn om dat te doen.

Bij een website back-up wordt een snapshot gemaakt van alle belangrijke onderdelen. Website back-ups moeten alle volgende elementen van je website bevatten:

• Website code bestanden
  • Alle website databases
  • Afbeeldingen
  • Alle add-ons, plug-ins of thema's die door je website worden gebruikt

Back-ups van je website maken is een belangrijk onderdeel van regelmatig siteonderhoud. Je wilt niet zonder een back-up van je site komen te zitten mocht er iets gebeuren - zoals een inbreuk, of als je facturering per ongeluk lang genoeg uitblijft om je account te annuleren. Door regelmatig back-ups te maken, zorg je ervoor dat je een manier hebt om je website terug te brengen zonder dat je hem helemaal opnieuw hoeft te bouwen.

Back-ups maken

Er zijn verschillende manieren waarop je een back-up van je website kunt maken.

Back-up optieWanneer hoor je deze optie te gebruiken?
Gebruik het ingebouwde back-upsysteem van je hostingplatformDit is een optie van één klik om een back-up van je hostingaccount te maken (Linux Hosting met cPanel/Windows Hosting met Plesk/Beheerde WordPress). Dit is het nuttigst als je niet van plan bent om van platform te veranderen (cPanel-back-ups kunnen alleen worden teruggezet naar Linux Hosting met cPanel, Plesk-back-ups naar Windows-hosting met Plesk, enz.)
Gebruik de betaalde website back-up service van GoDaddyDe beste optie als je gewoon wilt dat er altijd op tijd een back-up van je site wordt gemaakt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over zelf back-ups te maken.
Maak handmatig een back-up van je site (bestanden en database)Je kunt handmatig een back-up maken van de bestanden van je site met FTP en database in phpMyAdmin. Dit is een geavanceerdere optie en handig als je deze back-up moet uploaden naar een ander type hostingaccount. Als je site geen database heeft, maak je alleen een back-up van bestanden.