Hoeveel bestanden kunnen er in een gedeelde hostingmap worden geplaatst?

Het aantal bestanden per map dat je kunt gebruiken, is afhankelijk van het type hosting dat je hebt:

Type Max. bestanden per map1
Webhosting en Klassieke hosting 1,024 bestanden/inodes2
cPanel, Plesk, Beheerde WordPress Geen limiet3

Deze limieten voorkomen dat bestandsstructuren van klanten de serverbronnen belasten en de laadtijd negatief beïnvloeden.

Als je de limiet van je account overschrijdt, wordt mogelijk het bericht Geen schijfruimte meer weergegeven wanneer je probeert om bestanden in de desbetreffende map te maken of toe te voegen. Dit betekend niet dat je gehele hostingaccount de schijfruimtelimiet over overschreden. Het betreft alleen deze map.

Je kunt dit probleem vermijden door mappen met tal van bestanden/inodes op te splitsen in submappen en door eventuele mappen voor cache- of miniatuurdoeleinden handmatig of via een crontaak weg te halen. We waarschuwen klanten die deze limiet overschrijden en verplaatsen mogelijk bestanden naar een andere locatie om de serverprestaties op peil te houden.

1 Je gehele hostingaccount kan maximaal 500.000 bestanden en mappen (Windows) of 250.000 inodes (Linux) bevatten.

2 Bestandsnaamlengten tussen 1 en 16 tekens tellen als 1 inode, bestandsnaamlengten tussen 17 en 32 tekens tellen als 2 inodes, bestandsnaamlengten tussen 33 en 48 tekens tellen als 3 inodes, enzovoort. Hoe langer de bestandsnamen, des te minder bestanden een map kan bevatten.

3 Hoewel we geen limieten opleggen om de prestaties van uw website te verbeteren, bevelen we aan uw mappen te beperken tot maximaal 1.024 bestanden/inodes. cPanel-accounts mogen de totale inodelimiet (bestandslimiet) (meer informatie) eveneens niet overschrijden.