Help

SSL-certificaten Help

Hoe werkt een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat staat garant voor veilig en gemakkelijk webwinkelen. Zodra een internetgebruiker een beveiligde omgeving betreedt — door creditcardgegevens, een e-mailadres of bijvoorbeeld andere persoonlijke gegevens op te geven — wordt het SSL-certificaat van de webwinkel geactiveerd in de browser van de gebruiker en wordt er een veilige, versleutelde verbinding tot stand gebracht. Het SSL-proces, waarbij er na een 'handshake' een veilige sessie wordt gestart, vindt discreet op de achtergrond plaats zonder de winkelervaring van de klant te verstoren. Het pictogram van een hangslot wordt op de statusbalk weergegeven en het voorvoegsel "https://" wordt weergegeven in het webadres. Dit zijn de enige zichtbare indicaties dat er sprake is van een beveiligde verbinding.

Als een gebruiker persoonlijke gegevens probeert in te dienen op een niet-beveiligde website (d.w.z. een site die niet wordt beveiligd met een geldig SSL-certificaat), activeert het in de browser ingebouwde beveiligingsmechanisme een waarschuwing die de gebruiker eraan herinnert dat de site niet beveiligd is en dat er gevoelige gegevens kunnen worden onderschept door derden. De meeste internetgebruikers die een dergelijke melding zien, gaan vervolgens weg om elders hun inkopen te doen.

Voor productinformatie wordt verwezen naar onze pagina SSL-certificaat.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.