Hoe werkt de migratie van Office 365?

GoDaddy biedt e-mailmigratieservices naar Office 365. Wij zorgen voor al het harde werk bij het verplaatsen van uw e-mailgegevens en bij elke stap sturen we u en uw e-mailgebruikers een herinnering, plus alle instructies die nodig zijn om de overgang te voltooien.

Als u uw Outlook-client hebt ingesteld met POP-e-mailinstellingen, zijn u en uw gebruikers dat ook verplicht om de Outlook-migratieassistent te downloaden en te installeren om eventuele lokale gegevens te migreren. De assistent kopieert uw clientconfiguraties en bereidt elke desktop voor met die bestaande instellingen. Zorg ervoor dat uw computers / gebruikers allemaal voldoen aan de voorwaarden .

Beginnen met de migratie

Om uw migratie naar Office 365 te starten, moet u contact opnemen met een GoDaddy Gids zodat ze u kunnen begeleiden bij het aanpassen van uw migratie, waaronder:

1. Welke mailboxen migreren naar Office 365
  2. Add-ons instellen zoals geavanceerde e-mailbeveiliging, e-mailarchivering of e-mailback-up
  3. E-mailaliassen, distributiegroepen en / of doorstuuradressen toevoegen
  4. Een datum kiezen om Office 365 te gaan gebruiken

Stap 1: domeinverificatie

Office 365 setup vereist bewijs dat u de eigenaar bent van uw domein door een TXT-record in te voeren op de domein-DNS. We sturen u de instructies om uw DNS bij te werken per e-mail. Het is belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te doen, anders kan uw migratie vertraging oplopen. Deze wijziging zal uw huidige e-mailservice niet onderbreken.

Notitie: Als u uw Office 365-accounts al heeft ingesteld voordat u contact opneemt een gids , of als uw domein en DNS zich in hetzelfde GoDaddy-account bevinden als de migratie, zullen we deze stap voor u uitvoeren. De TXT voor een door GoDaddy beheerde DNS is meestal niet nodig.

Stap 2: Wachtwoorden verzamelen

1. Om e-mail van uw huidige e-mailservice naar Office 365 te kunnen migreren, hebben we toegang tot uw accounts nodig om de gegevenssynchronisatie te starten. Om dit te bereiken, zal onze migratiepartner, SkyKick (upgrades@skykick.com) elke eindgebruiker een e-mail sturen met een unieke beveiligde link die u of uw gebruikers zal vragen om hun e-mailadres en wachtwoord. Dit is het huidige e-mailadres en wachtwoord dat u nu gebruikt.
  2. Notitie: Als u migreert van GoDaddy Workspace-e-mail, hoeft u uw huidige e-mailwachtwoorden niet in te voeren. We hebben al alles wat we nodig hebben om dit onderdeel af te handelen, en u hoeft geen extra details of wachtwoorden op te geven om verder te gaan.

3. Nadat u uw huidige informatie heeft ingevoerd, zal de pagina u vragen om een wachtwoord in te stellen voor uw nieuwe Office 365-account. Dit is het wachtwoord dat u gebruikt om toegang te krijgen tot uw nieuwe account.
  4. Nadat u uw nieuwe wachtwoord heeft gemaakt, beginnen we met het migreren van e-mails op de achtergrond terwijl u uw huidige e-mailservice blijft gebruiken.

Stap 3: Download de Outlook-migratieassistent

Verplicht: Zorg ervoor dat u en uw eindgebruikers gekwalificeerd zijn om dit programma te gebruiken door het voorwaarden . Als u niet in aanmerking komt, krijgt u mogelijk niet al uw gegevens.

Om het migratieproces soepeler te laten verlopen en ons in staat te stellen nog meer van uw gegevens en instellingen te verplaatsen, raden we u en uw e-mailgebruikers aan om de Outlook-migratieassistent vóór uw geplande upgradedatum. De assistent is alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows-pc's.

Als de gekwalificeerde gebruikers het programma downloaden en installeren vóór de migratiedatum, doet de Outlook-migratieassistent het volgende voor hen:

1. Maakt automatisch een nieuw profiel in Outlook dat de nieuwe Office 365 e-mail zal gebruiken
  2. Migreer lokale .PST-inhoud van de oude e-mail naar het nieuwe profiel. Dit betekent zaken als:
    • POP-e-mailgegevens
    • Contactpersonen/agenda‘s/taken
    • Handtekeningen
    • Cache voor Automatisch aanvullen

De accounthouder ontvangt dagelijkse rapporten over de downloads van de Outlook-migratieassistent door uw e-mailgebruikers. We raden iedereen (die kan) ten zeerste aan om de assistent zo vroeg mogelijk in het proces te downloaden en te installeren.

Iedereen die de Outlook-migratieassistent niet kan gebruiken, moet alle lokale inhoud handmatig verplaatsen en de client handmatig instellen. We sturen instructies naar deze gebruikers op de migratiedatum. Mac-gebruikers en gebruikers zonder Outlook kunnen de Outlook-migratieassistent niet gebruiken .

Stap 4: Migratiedag - DNS-cutover

Op de door u gekozen datum en tijd bent u klaar om Office 365 te gaan gebruiken. U moet uw DNS-instellingen wijzigen zodat ze naar Office 365 verwijzen voordat u uw nieuwe e-mailadres gebruikt.

Deze instellingen worden 8 uur voorafgaand aan de migratie naar u gemaild, dus als u stappen moet ondernemen om u voor te bereiden met uw DNS-provider, wees dan klaar om hen deze DNS-instructies te geven. Als uw domein en DNS bij GoDaddy zijn, brengen we deze wijzigingen voor u aan .

Als u de Outlook-migratieassistent hebt gedownload, moet de DNS worden bijgewerkt zodat de assistent het instellen van uw Outlook-client kan voltooien.

Stap 5: afronding

Wanneer u uw e-mail gaat gebruiken, zijn bijna alle gegevens aanwezig, maar het is mogelijk dat u enkele van uw nieuwere e-mails mist. Zodra u Office 365 begint te gebruiken, moet u 48 uur wachten terwijl we de laatste e-mails van uw vorige e-mailserver synchroniseren met uw nieuwe Office 365-account.

We zullen uw oude e-mailaccounts maximaal 72 uur blijven controleren voor het geval er tijdens de overgang verkeerde e-mails worden verzonden.

Veel plezier met uw upgrade naar Office 365!