Beheerde WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Hoe voorkom ik problemen met de MySQL -verbindingslimiet?

Waarschuwing: Als je wijzigingen aanbrengt in de database van je WordPress -site, kan dit leiden tot schade aan je site. Alle Managed WordPress -abonnementen hebben standaard 30 dagen aan back -ups beschikbaar. ( Ik moet mijn database herstellen! )

Je Managed WordPress -hostingabonnement heeft een limiet voor gelijktijdige verbindingen met de MySQL -database die je WordPress -site ondersteunt. Wanneer die limiet wordt overschreden, kan dit de levering en prestaties van de inhoud van je site verstoren.

Het komt zelden voor dat de meeste sites meer dan een paar gelijktijdige verbindingen tegelijk gebruiken. Als je site echter overhead heeft (fragmenten die zijn overgebleven van databasewijzigingen) of veel opmerkingen vanwege spam, worden normale databasequery's langzamer. Dit kan een knelpunt veroorzaken waardoor je gelijktijdige verbindingen verstopt raken en er een fout optreedt bij het tot stand brengen van een databaseverbinding . Dit betekent dat je site niet beschikbaar is en een foutmelding geeft totdat er een gelijktijdige verbinding vrijkomt voor gebruik.

Er zijn enkele stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat je de limiet bereikt. Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Hoe verwijder ik reactiespam?

Opmerkingen zijn een uitstekende manier om de bezoekers van je site een plek te bieden voor discussie. Opmerkingen zijn standaard ingeschakeld voor berichten en pagina's met voldoende opties om een community op te bouwen. Het gebruiksgemak kan er echter voor zorgen dat spam zich opstapelt en je database verstopt raakt. Dit leidt tot trage query's die een knelpunt vormen voor je gelijktijdige verbindingen.

Er zijn twee methoden om reactiespam van je WordPress -site te verwijderen. Je kunt opmerkingen verwijderen uit de opmerkingensectie in het WordPress -dashboard, of je kunt opmerkingen in bulk verwijderen via phpMyAdmin .

Zorg ervoor dat je je database optimaliseert om de overhead te verwijderen na het verwijderen van reactiespam.

Hoe weet ik welke tabellen te groot zijn?

Tabellen groeien na verloop van tijd door de normale werking van je WordPress -site. In sommige situaties kunnen ze zo groot worden dat ze invloed hebben op uw prestaties en betrouwbaarheid. Of het nu gaat om revisies, opmerkingen of een frauduleuze plug -in die een tabel met logboekvermeldingen vult, de belangrijkste indicator is de tabelgrootte.

Zo vind je grote tabellen in je database met phpMyAdmin:

  1. Meld je aan bij phpMyAdmin
  2. Selecteer de databasenaam in het linkermenu.
  3. Selecteer op het tabblad Structuur de optie Grootte . Hierdoor wordt de kolom in aflopende volgorde gesorteerd. De grootste tabellen moeten bovenaan staan (vermeld in MiB, KiB en GiB). Als dat niet het geval is, selecteer je het opnieuw.
    Selecteer de maatkolom
  4. Selecteer in de kolom Tabel de grootste tabelnaam of Bladeren om de inhoud van de tabel te openen.

Je moet bekend zijn met de inhoud van de tabel om te begrijpen wat er moet blijven staan en wat er moet worden verwijderd. Als de tabellen WordPress core -databasetabellen zijn, kun je documentatie vinden op WordPress.org . Als de tabel betrekking heeft op een specifieke plug -in, moet je de documentatie van die plug -in bekijken of contact opnemen met de ontwikkelaar voor hulp.

We hebben enkele betaalde opties beschikbaar als je hulp nodig hebt met je database.

  • Als je malware of een inbreuk vermoedt, bevatten onze abonnementen voor websitebeveiliging het opschonen van je database -inhoud.
  • Voor situaties waarin je een beheerder nodig hebt, kan onze WordPress Premium Support je helpen om je site snel weer op de rails te krijgen.

Zorg ervoor dat je je database optimaliseert om de overhead te verwijderen na het verwijderen van grote delen van een tabel.

Hoe verwijder ik de overhead?

Overhead is de tijdelijke schijfruimte die uw database gebruikt om query's op te slaan. Hoe langer je database werkt, des te meer overhead wordt er gecreëerd naarmate je database normaal werkt. U kunt overhead zien als fragmentatie op een harde schijf die uiteindelijk moet worden gedefragmenteerd om de prestaties te herstellen.

Elke database heeft uiteindelijk een vorm van onderhoud nodig om deze goed te laten werken. Het opschonen van de fragmentatie in MySQL gebeurt door het optimaliseren van de databasetabellen .

Hoe voorkom ik reactiespam?

Naast mogelijke problemen met gelijktijdige databaseverbindingen, kan spam met opmerkingen snel schadelijk zijn voor de geloofwaardigheid en reputatie van je site als je deze optie niet aanvinkt. Naast alle opties in WordPress waarmee discussies in opmerkingen kunnen worden gemaakt om een community op te bouwen, zijn er tal van opties beschikbaar om spam te voorkomen.

Enkele van de beste manieren om spam te voorkomen zijn het wijzigen van de goedkeuringsinstellingen voor opmerkingen, wie er mag reageren, het maken van blokkeerlijsten voor opmerkingen, het uitschakelen van opmerkingen op oude pagina's of berichten, en als je helemaal geen opmerkingen wilt maken; opmerkingen allemaal tegelijk uitschakelen. Meer informatie over het voorkomen van spam in WordPress -opmerkingen .

Meer informatie