Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

GoDaddy Help

Hoe verplaatst de verkoper de domeinnaam naar het account van de koper?

Nadat de verkoop van een domeinnaam is afgerond in GoDaddy-veilingen®, moet de verkoper de domeinnaam naar het account van de koper verplaatsen. De methode om de domeinnaam te verplaatsen en de persoon die de verplaatsing moet starten hangt af van de accounts van verkoper en koper:

  • Als het domein niet is geregistreerd bij GoDaddy, moet de koper (nieuwe registrant) een domeinnaam-overdracht starten. Deze methode verplaatst de domeinnaam van het ene registerhouderbedrijf naar het andere en, voor de meeste toplevel-domeinnamen (TLD‘s), is een 1-jarige verlenging van de huidige registratieperiode inbegrepen. Voor meer informatie over overdracht naar en van GoDaddy, zie De overdracht van domeinnamen naar GoDaddy voorbereiden en Mijn domein overdragen vanuit GoDaddy.
  • Als de koper en verkoper beide GoDaddy-accounts hebben, dan moet de verkoper een accountwijziging starten. Deze methode wordt ook wel registrantoverdracht genoemd en verplaatst de domeinnaam naar een ander account bij dezelfde registerhouder. De afloopdatum van de domeinnaam verandert niet, omdat een wijziging van account niet inclusief een registratieverlenging is. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Mijn domein naar een ander GoDaddy-account verplaatsen en Een wijziging in een domeinnaamaccount accepteren.

    Opmerking: voor transacties van $ 4999 of lager, proberen we om de wijziging van account namens de verkoper te starten (nadat we geldmiddelen geverifieerd hebben). Als we de verplaatsing niet kunnen afronden, moet de verkoper dit starten. In het gedeelte Gewonnen van de koper en het gedeelte Verkocht van de verkoper is de status van de overdracht te zien. Als het domein niet automatisch wordt verplaatst, moeten koper en verkoper de links gebruiken met E-mail verkoper of E-mail koper om met elkaar te communiceren en de wijziging van het account af te spreken.

Voor meer informatie over het proces na de veiling, zie Inzicht in betalingstransacties van GoDaddy -veilingen.