Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Hoe registreer ik een domein bij GoDaddy?

Het perfecte domein laat mensen in één oogopslag zien waarom je online bent (en waarom je geweldig bent). Zoek en registreer het perfecte domein om meer aandacht en bezoekers te trekken.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien

Hoe registreer ik een domein bij GoDaddy?

Zoek je domein op GoDaddy's startpagina in het domeinzoekveld. Als je het gewenste domein hebt gevonden en het kan worden geregistreerd, voeg je het toe aan de winkelwagen en voltooi je het afrekenen. Registreer meerdere domeinen met de tool voor bulksgewijs controleren van domeinen van GoDaddy en doorzoek maximaal 500 domeinen tegelijk.

Welke domeinen zijn beschikbaar om te registreren?

GoDaddy biedt honderden domeinextensies aan voor registratie, en je bent misschien bekend met enkele van de meer populaire extensies, zoals .com, .net en .info. Maar er zijn honderden andere domeinen beschikbaar, zoals .design, .shop en .today. Deze staan bekend als gTLD's of algemene top-level domeinen, en verwijzen naar de extensie aan het einde van een websiteadres, zoals .com, .org of .net. Algemene top-level domeinen kunnen door iedereen worden geregistreerd en gebruikt en zijn niet beperkt tot een geografische regio.

ccTLD's, of landcodedomeinen op het hoogste niveau, zijn uniek voor verschillende landen, zoals .uk voor het Verenigd Koninkrijk, .jp voor Japan en .au voor Australië. Sommige ccTLD's hebben beperkingen voor ingezetenschap, zoals dat registranten in een bepaald land of regio moeten wonen of zijn gevestigd. Andere ccTLD's, zoals .it voor Italië, staan iedereen toe om ze te registreren, maar vereisen een trustee -service als de registrant zich niet in een bepaald land of regio bevindt. Ten slotte kunnen sommige ccTLD's door iedereen worden geregistreerd, zoals.co voor Colombia of .ai voor Anguilla, waarvoor helemaal geen woonplaatsvereisten gelden, ook al worden .ai -domeinen meestal gebruikt voor kunstmatige intelligentieprojecten of bedrijven.

Er zijn ook rTLD's of beperkte domeinen op het hoogste niveau, zoals .aero, .edu, .mil, .museum, .name en .pro. Voor deze domeinen moet de registrant een bepaald type entiteit vertegenwoordigen of tot een bepaalde community behoren. De .name -TLD is bijvoorbeeld gereserveerd voor individuen en .edu is gereserveerd voor educatieve entiteiten.

Bekijk de domeinextensies die momenteel beschikbaar zijn zijn voor registratie via GoDaddy en zoek de extensie die het beste werkt voor je online onderneming.

Terug naar boven

Wat zijn domeinbundels?

Domeinbundels bieden je de flexibiliteit om je online onderneming te starten door een lager maandelijks bedrag te betalen in plaats van vooraf een jaarlijkse termijn te betalen. En als je je domein bundelt met je andere producten, hoef je je geen zorgen te maken over niet -overeenkomende factureringscycli, waardoor je tijd en energie bespaart om je te concentreren op de belangrijke dingen. Bekijk onze veelgestelde vragen over domeinbundels voor meer informatie.

Wat zijn Lease -to -Own -domeinen?

Lease to Own is een optie waarmee je in de loop der tijd domeinen kunt kopen, waardoor het mogelijk wordt om het domein van je dromen nu te beveiligen. Je kunt een maandelijks bedrag betalen in plaats van de volledige prijs vooraf te betalen. Deze optie kan je de flexibiliteit geven om het domein te krijgen dat je nu nodig hebt, zelfs als je nog steeds bezig bent met het opzetten van je bedrijf of onderneming.

Niet alle domeinen komen in aanmerking voor lease. Bekijk onze veelgestelde vragen over verhuren voor meer informatie.

Wat moet ik doen als het domein dat ik wil al in gebruik is?

Maak je geen zorgen & mdash; er zijn enkele alternatieve opties voor je als het domein dat je wilt al geregistreerd is. Je kunt een andere spelling van je domein proberen, of je kunt een andere extensie proberen die past bij je specifieke online onderneming. Gebruik bijvoorbeeld het cijfer 3 in plaats van de letter E in je domein, of ga voor een unieke extensie zoals .studio of .design.

Terug naar boven

Wij bieden ook Domain Broker Dienst als een optie om te proberen het verwerven van een domein dat al op uw rekening is geregistreerd. Nadat je de service hebt aangeschaft, zullen onze toegewijde makelaars alle redelijke stappen ondernemen om namens jou het domein te beveiligen.

Waarom kosten sommige domeinen meer?

Sommige domeinnamen kunnen terugkomen met een hogere prijs dan verwacht. Deze domeinen staan bekend als premium domeinen en worden beschouwd als waardevol domeinvastgoed. Premium domeinen zijn misschien duurder, maar de voordelen maken de initiële kosten vaak goed.

Wat zit er in mijn domeinregistratie?

Elk domein dat is geregistreerd bij GoDaddy krijgt toegang tot standaard domeinfuncties en -functies, waaronder online betalingslinks , gratis DNSSEC en domeinprivacy op in aanmerking komende domeinen . Je voegt je bij 21+ miljoen klanten met 84+ miljoen geregistreerde domeinen en je hebt toegang tot onze bekroonde domeinen GoDaddy -gidsen via chat en telefoon, waar en wanneer je maar wilt.

Wat kan ik doen met mijn GoDaddy -domein?

Het hebben van een eigen domeinnaam kan je helpen om legitiemer over te komen voor mensen die online naar jou of je bedrijf zoeken. Met een domeinnaam kun je:

Zijn er beperkingen of beperkingen?

Ja, voor sommige domeinextensies gelden specifieke registratievereisten. Sommige ccTLD's hebben bijvoorbeeld ingezetenschapvereisten en sommige gTLD's hebben organisatorische vereisten. Deze vereisten worden in detail beschreven in het respectievelijke Help -artikel van elke domeinextensie, zoals Over .uk -domeinen en Over .studio -domeinen .

De maximale registratieduur voor elk domein is 10 jaar. Om je domeinregistratie voort te zetten, moet je je domein verlengen voordat het vervalt, ofwel door automatisch verlengen in te schakelen of door je domein handmatig te verlengen . Elk domein moet actuele en nauwkeurige gegevens hebben voor het contacttype van de registrant. Dit is een vereiste van ICANN , de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, waaraan alle domeinregistrators zich moeten houden. Deze contactgegevens blijven privé in onze openbare WHOIS -directory zolang je Domeinprivacy hebt ingeschakeld .

Terug naar boven

Verwante stappen

Meer informatie