Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen Help

Hoe kan ik mijn domeinnaam beschermen?

Het beschermen van je domeinnaam is een cruciaal onderdeel van het beheer van je online aanwezigheid. Bij onze verschillende abonnementen voor domeinbescherming wordt je persoonlijke informatie verborgen en kan je domein niet onbedoeld verlopen. Ook word je beschermd tegen ongeoorloofde domeinoverdracht en kwetsbaarheden op je website, zoals malware.

Waarom is het belangrijk om mijn domein te beschermen?

Wanneer een domein wordt geregistreerd, moeten we van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, of ICANN, contactinformatie verzamelen voor de persoon die of het bedrijf dat de domeinnaam registreert. Die partij wordt de registrant of de domeinhouder genoemd. Onder deze informatie vallen de naam, het telefoonnummer, het adres en andere gegevens die worden ondergebracht in de WHOIS-database. Als je de contactinformatie van je domein privé houdt, vermijd je ongewenste oproepen en e-mails met spam. Ook bepaal je zelf welke informatie openbaar beschikbaar is. Maar het draait om meer dan alleen maar je persoonlijke informatie privé houden. We willen je helpen je domein en je volledige online aanwezigheid te beschermen.

Wat voor soort bescherming bieden we aan?

Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen voor bescherming. Kies dus welke optie het beste is voor jou en je online aanwezigheid.

  • Basisbescherming van privacy (of basisbescherming): De regels lopen wereldwijd uiteen, maar GoDaddy verbergt automatisch je naam, straatadres, telefoonnummer en e-mailadres in de WHOIS-database van GoDaddy voor elke geregistreerde domeinnaam. De staat/provincie, het land en de naam van de organisatie (indien van toepassing) worden conform de huidige regels van ICANN nog wel weergegeven.
  • Volledige privacy en bescherming van domeinen (of volledige bescherming): In plaats van de contactgegevens in de WHOIS-database te maskeren, vervangt volledige bescherming de contactinformatie door proxygegevens. Je ontvangt een privé-e-mailadres dat kan worden gebruikt om e-mails te filteren, te blokkeren of naar je primaire e-mail door te sturen. Verder krijg je eigendomsbescherming. Hiermee kan je domein niet worden gekaapt en raak je het niet onbedoeld kwijt als je creditcard verloopt. Met volledige bescherming kunnen bepaalde activiteiten niet worden voltooid zonder aanvullende verificatie, zoals overdrachten of het annuleren of wijzigen van contactinformatie.
  • Ultieme bescherming en beveiliging van domein (of ultieme beveiliging): Bij deze optie ontvang je alle functies van volledige bescherming samen met de basisversie van webbeveiliging. Dit product beschermt je domein en website met automatische malwarescans en een doorlopende controle van je beveiliging. Ook houdt het de blokkeerlijsten van zoekmachines in de gaten om ervoor te zorgen dat de reputatie van je domein veilig is. Als webbeveiliging een probleem op je site vindt, sturen we je meteen een melding en de stappen die je moet ondernemen.

Kan ik mijn abonnement voor bescherming wijzigen?

Ja, je kunt je abonnement voor bescherming altijd aanpassen. Je kunt je abonnement voor bescherming upgraden voor meer mogelijkheden. Of je kunt je abonnement voor bescherming downgraden.

Hoe kan ik verifiëren wie eigenaar van het domein is?

We raden aan dat je een TXT-record toevoegt aan je DNS-zonebestand om het eigendom van het domein te verifiëren. Dat is de beste optie om je domeinbescherming te houden terwijl je bewijst dat je de eigenaar bent van de domeinnaam. Je kunt ook de instellingen voor privacy in- en uitschakelen, waar je alle contactinformatie over de registrant kunt bekijken.

Verwante stappen

Meer informatie