Naar hoofdinhoud gaan

Domeinen Help

Hoe kan ik mijn domein beschermen met GoDaddy?

Het beschermen van je domein van GoDaddy is een cruciaal onderdeel van het beheer van je online aanwezigheid. GoDaddy heeft drie vormen van domeinbescherming waarmee je je domeingegevens privé houdt, je domein niet verliest na onbedoeld verlopen en ongeoorloofde acties voorkomt.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Waarom is het belangrijk om het domein van GoDaddy te beschermen?

We moeten van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, of ICANN, contactinformatie verzamelen voor de persoon die of het bedrijf dat de domeinnaam registreert. Die partij wordt de registrant of de domeinhouder genoemd. Onder deze informatie vallen de naam, het telefoonnummer, het adres en andere gegevens die worden doorgegeven aan het domeinregister en die worden weergegeven in de WHOIS-database. Als je de contactinformatie van je domein beschermd houdt, vermijd je ongewenste oproepen en e-mails met spam. Ook bepaal je zelf welke informatie openbaar beschikbaar is. Maar het draait om meer dan alleen maar je persoonlijke informatie privé houden. We willen je helpen je domein en je volledige online aanwezigheid te beschermen.

Terug naar boven

Wat is Domains By Proxy®?

Voor alle geschikte domeinen die zijn geregistreerd bij GoDaddy worden alle contactgegevens van het domein automatisch vervangen door proxygegevens van onze serviceprovider voor privacy, Domains By Proxy®. Je hebt de contactgegevens bij het domein zelf, maar deze zijn niet beschikbaar voor het register. Ook zijn ze niet zichtbaar in de WHOIS-database, tenzij je de instellingen voor zichtbaarheid van je domein wijzigt. Het domein is nog steeds van jou, maar alleen jij en Domains By Proxy® weten dit. Domains By Proxy® is niet beschikbaar bij enkele domeinextensies.

Terug naar boven

Wat zijn mijn opties voor bescherming?

Je kunt kiezen uit drie verschillende niveaus voor bescherming. Kies dus welke optie het beste is voor jou en je online aanwezigheid.

  • Gratis privacybescherming: Voor alle domeinen die zijn geregistreerd bij GoDaddy worden de contactgegevens van het domein automatisch vervangen door proxygegevens via onze serviceprovider voor privacy, Domains By Proxy®. Je contactgegevens staan nog steeds bij het domein, maar de proxygegevens worden gebruikt bij het register en in de WHOIS-database van GoDaddy.
  • Volledige domeinbescherming: Je krijgt dezelfde gratis privacy door je contactgegevens te vervangen samen met beveiliging tegen kaping van je domein. Je ontvangt meldingen bij acties met een hoog risico, zoals overdracht, naamservers bijwerken en contactgegevens wijzigen. Ook moet je via verificatie in twee stappen toestemming geven.
  • Ultieme domeinbescherming: Je krijgt alle functies van domeinbescherning plus bescherming tegen verloop. Als je creditcard verloopt, bewaren we je domein. Zo kun je de kaart bijwerken en de verlenging verwerken. Ook schakelen we automatisch verlengen vanzelf in. Zo verloopt je domein niet onbedoeld.

Domein die momenteel volledige privacy van domeinen en bescherming of ultieme domeinbescherming en -beveiliging hebben, blijven beschermd door deze abonnementen totdat het domein wordt geannuleerd, niet wordt verlengd of als het abonnement voor bescherming wordt gedowngraded.

Terug naar boven

Hoe kunnen klanten contact met me opnemen?

Je ontvangt een privé-e-mailadres dat kan worden gebruikt om e-mails te filteren, te blokkeren of naar je gekozen e-mail door te sturen. Zo houd je contact met iedereen die de eigenaar van het domein wilt benaderen, terwijl je persoonlijke e-mailadres privé blijft.

Terug naar boven

Kan ik mijn niveau voor bescherming wijzigen?

Ja, je kunt je niveau voor bescherming altijd aanpassen. Je kunt je bescherming upgraden voor meer beveiligingsfuncties. Of je kunt je bescherming downgraden om de extra beveiligingsfuncties te verwijderen. Je domein is altijd voorzien van privacy waarbij je contactgegevens in het register en in de WHOIS-database worden vervangen, ongeacht het abonnement dat je hebt.

Terug naar boven

Hoe kan ik verifiëren wie eigenaar van het domein is?

We raden aan dat je een TXT-record toevoegt aan je DNS-zonebestand om het eigendom van het domein te verifiëren. Dat is de beste optie om je privacy te houden terwijl je bewijst dat je de eigenaar bent van de domeinnaam. Je kunt ook de instellingen voor privacy wijzigen voor je domein, zodat je alle contactinformatie over de registrant kunt bekijken.

Terug naar boven

Verwante stappen

Meer informatie