Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

Het hulpprogramma voor installatie van Microsoft® Outlook® configureert je e-mailaccount met Outlook. Het hulpprogramma werkt alleen als je e-mail bij ons is gehost, Outlook op je computer is geïnstalleerd en je Outlook ten minste één keer hebt geopend.

Het hulpprogramma voor installatie is erg handig als je onbekend bent met de manier waarop servers met elkaar communiceren. Het is specifiek ontworpen om gegevens te verzenden naar de servers die deze gegevens nodig hebben. Er kunnen zich echter een paar situaties voordoen waarin je mogelijk handmatig gegevens moet invoeren.

Dit artikel heeft betrekking op de basisinstallatie van het hulpprogramma voor installatie van Outlook en bevat ook informatie over hoe je veelvoorkomende problemen kunt oplossen die zich tijdens het proces kunnen voordoen. Geavanceerde gebruikers kunnen hulp met betrekking tot hun installatiescenario's vinden door Help en ondersteuning te doorzoeken.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

1. Download het hulpprogramma voor installatie van Outlook, installeer het programma en voer het uit.

OPMERKING: het hulpprogramma voor installatie van Outlook is een uitvoerbaar bestand dat je op je computer moet opslaan alvorens het te starten.

2. Selecteer indien van toepassing de e-mailclient die je wilt instellen.
  3. Voer je naam in. Deze informatie wordt in het veld Van weergegeven van e-mailberichten die jij hebt verzonden.
  4. Voer je e-mailadres in dat je met deze account wilt gebruiken.
  5. Voer je wachtwoord in.
  6. Wil je je e-mail openen in Workspace Webmail? Zorg er dan voor dat de optie Een kopie van berichten op de server achterlaten is geselecteerd.
  7. Klik op Account instellen.
  8. Klik op OK.

Sommige internetproviders accepteren de standaardinstellingen van het hulpprogramma voor installatie van Outlook niet. In dit geval moet je ze mogelijk handmatig bewerken. Raadpleeg

voor meer informatie.

Servers voor .asia- en .uk-domeinen vereisen dat er aanvullende, unieke installatiestappen worden uitgevoerd. Raadpleeg

voor meer informatie.

Als de problemen zich blijven voordoen, moet je de instellingen voor je naamservers en poortnummers mogelijk handmatig bewerken. Raadpleeg

voor meer informatie over naamservers. Je dient de volgende poortinformatie te gebruiken:
  • Zonder SSL
    • Binnenkomende poort
      IMAP - 143
      POP - 110
    • Uitgaande poort (SMTP-poort)
      Eén van de volgende: 25, 80, 3535
  • Met SSL
    • Binnenkomende poort
      IMAP - 993
      POP - 995
    • Uitgaande poort (SMTP-poort)
      465

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook biedt support voor de volgende besturingssystemen en e-mailprogramma's:

• Microsoft Windows® XP
  • 32-bits Windows Vista®
  • 64-bits Windows Vista®
  • Windows® 7
  • Outlook® Express 6
  • Windows® Mail
  • Outlook® 2003
  • Outlook® 2007
  • Outlook® 2010