Het domeinadres van mijn website wijzigen

Het webadres van je site Website Builder is standaard gebaseerd op hoe je het hebt genoemd toen je Website Builder voor het eerst instelde — met godaddysites.com toegevoegd aan het einde. Als je het domein (adres) van je website wilt wijzigen, heb je drie mogelijkheden:

• Een nieuw GoDaddy-domein kopen
  • Een GoDaddy-domein gebruiken dat je al hebt
  • Een extern niet-GoDaddy-domein gebruiken dat je bij een ander bedrijf hebt gekocht
  1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op Bewerken/Website bewerken.

Opmerking: Als je een Website Builder-webwinkel hebt, klik je eerst op Winkel beheren en vervolgens op Bewerken/Site bewerken.

3. Klik op Wijzigen bovenaan waar het adres van je website wordt weergegeven.
    Klik op Wijzigen
  4. Als je een ongebruikt domein van GoDaddy hebt, verschijnt Mijn domein gebruiken naast het adres van je website. Klik hierop en vervolgens op Ik heb al een domein.
    Klik op Ik heb al een domein

Opmerking: Op basis van het eerste gedeelte van je gratis adres (in dit voorbeeld forcastfutures), stelt GoDaddy nieuwe domeinen voor die te koop zijn. Om meer suggesties te zien, klik op Meer domeinen zoeken. (Als je een nieuw domein koopt, gebruik je hetzelfde artikel om het aan je Website Builder site te koppelen.)

5. Als het scherm Domeininstellingen verschijnt, wordt je gratis URL automatisch geselecteerd. Om dit te wijzigen, maak je een selectie in het menu Mijn domein.
    Maak een selectie in het menu Mijn domein
  6. Klik op Opslaan & publiceren en ga rechtstreeks naar de laatste stap. (Zie de volgende stap als je een extern domein wilt gebruiken.)
  7. Om een extern domein (gekocht bij een ander bedrijf) te gebruiken, selecteer je Voeg een extern domein toe in het menu Mijn domein en klik je op Volgende.
    Selecteer een extern domein en klik op Volgende
  8. Voer het externe domein in het veld Domeinnaam in en klik op Opslaan & publiceren nadat je de melding Ziet er goed uit! ziet. (De melding bevestigt dat je de eigenaar bent van het domein.)
    Externe domeinnaam invoeren
  9. Meld je nu aan bij de website van de provider van je externe domein en zoek uit waar je het A-record van dat domein kunt wijzigen. (Als je hier problemen mee hebt, neem je contact op met de provider van het domein.)
  10. Werk het A-record van het externe domein bij door het juiste IP-adres hieronder in te voeren op basis van het gebied het dichtst in de buurt van je locatie.
    Dichtstbijzijnde serverlocatie gebruiken IP-adres invoeren
    VS Oostkust 198.71.232.3
    VS Westkust 72.167.191.69
    Europa 160.153.136.3
    Azië 182.50.132.242
  11. Log uit bij de website van de andere domeinprovider, ga terug naar Website Builder en klik op Opslaan & publiceren.
  12. Als je overschakelt naar een GoDaddy-domein, wordt na een tijdje meestal de opmerking Je site is live! weergegeven en dan kun je vervolgens op Site weergeven klikken om je website met het nieuwe adres te bekijken.
    Bekijken met nieuw adres

Opmerking: Als je naar een extern (non-GoDaddy) domein gaat, kan het 72 uur duren voordat dit is verwerkt. Het kan minder tijd in beslag nemen, dus controleer dit af en toe door opnieuw te klikken op Website bekijken.