Heb ik meer dan één dedicated IP-adres nodig voor mijn VPS?

Het snelle antwoord is nee. Eén dedicated IP-adres voor je VPS is genoeg voor:

• Meerdere SSL-certificaten. Je server ondersteunt Server Name Indication (SNI), wat betekent dat je niet voor elk SSL-certificaat op de server een dedicated IP-adres nodig hebt.
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO) Een enkel IP-adres heeft geen invloed op de SEO voor de websites op je server. Zorg er gewoon voor dat elke site een eigen map heeft op de server.
  • Sitevoorbeelden. Als je cPanel of Plesk op de juiste manier geconfigureerd hebt, kunnen je klanten een voorbeeld van hun website bekijken met behulp van hetzelfde IP-adres.