SSL-certificaten Help

Handmatig een SSL-certificaat op mijn IIS 7-server installeren

Nadat je certificaataanvraag is goedgekeurd, kun je je certificaat downloaden van SSL-beheer en installeren op je IIS 7-server.

Kopieer je certificaatbestanden naar de server

1. Ga naar de map op je server waar certificaat en sleutelbestanden zijn opgeslagen en upload vervolgens je tussenliggende certificaat (gd_iis_intermediates.p7b of een vergelijkbaar certificaat) en primaire certificaat (.crt-bestand met willekeurige naam) naar die map.

Voeg een certificaatmodule toe aan de Microsoft Management Console (MMC)

1. Klik op je Start-menu en vervolgens op Uitvoeren.
  2. In de opdrachtprompt voer jemmc in en klik je op OK.
  3. Klik op Bestand en vervolgens op Module toevoegen/verwijderen.
  4. Klik in het nieuwe scherm op de knop Toevoegen.
  5. Selecteer Certificaten in het nieuwe scherm en klik op Toevoegen.
  6. Selecteer Computeraccount voor de module en klik op Volgende.
  7. Selecteer Lokale computer en klik op Voltooien.
  8. Klik op Sluiten in het schermZelfstandige module toevoegen.
  9. Klik op OK in het scherm Module toevoegen/verwijderen.

Het tussenliggende SSL-certificaat importeren

1. Klik in de MCC Console op om Certificaten (Lokale computer) uit te klappen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map Tussenliggende certificeringsinstanties, plaats de cursor op Alle taken en klik op Importeren.
  3. Klik in het nieuwe scherm op Volgende.
  4. Klik op Bladeren, ga naar je voorheen geüploade tussenliggende certificaatbestand en klik op Openen.
  5. Klik op Volgende, verifieer dat de certificaatinformatie correct is en klik op Voltooien.
  6. Sluit de melding Importeren geslaagd.

Je SSL-certificaat installeren

1. Klik op je Start-menu en vervolgens op Uitvoeren.
  2. Voer in de opdrachtprompt inetmgr in en klik op OK om de Internet Information Services (IIS) Manager te starten.
  3. Klik onder het gedeelte Verbindingen aan de linkerkant op je Servernaam.
  4. Dubbelklik in het hoofdgedeelte onder de sectie IIS op Servercertificaten.
  5. Klik onder het gedeelte Acties rechts op Certificaataanvraag voltooien.
  6. Klik in het nieuwe scherm op ... om te bladeren, ga naar je voorheen geüploade primaire certificaatbestand en klik op Openen.
  7. Voeg een herkenbare naam toe om dit certificaat voortaan eenvoudig te herkennen.
  8. Klik op OK.

Koppel het SSL-certificaat

1. Klik onder het gedeelte Verbindingen aan de linkerkant op om de map Sites uit te klappen.
  2. Klik op de Sitenaam waarop je het SSL-certificaat wilt installeren.
  3. Onder het gedeelte Acties aan de rechterkant ga je naar de sectie Site bewerken en klik je op Koppelingen.
  4. Klik in het nieuwe scherm op Toevoegen en vul de volgende informatie in:
    • Type selecteer https.
    • IP-adres: selecteer Alles niet-toegewezen.
    • Poort type 443.
    • Hostnaam: laat dit veld leeg.
    • SSL-certificaat: selecteer uw recentelijk geïnstalleerde SSL.
  5. Klik OK om te bevestigen en vervolgens op Sluiten voor het scherm Site-koppelingen.

IIS opnieuw opstarten

1. Onder het gedeelte Acties aan de rechterkant ga je naar de sectie Website beheren en klik je op Opnieuw opstarten.

Volgende stap

Meer informatie

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.