SSL-certificaten Help

Handmatig een SSL-certificaat op mijn Exchange Server 2013 installeren

Nadat je certificaataanvraag is goedgekeurd, kun je je certificaat downloaden van SSL-beheer en installeren op je Microsoft Exchange Server 2013.

Kopieer je certificaatbestanden naar de server

1. Open de gedeelde netwerkmap van de Exchange Server waar je certificaat en sleutelbestanden zijn opgeslagen en upload vervolgens je tussenliggende certificaat (gd_iis_intermediates.p7b of een vergelijkbaar certificaat) en primaire certificaat (.crt-bestand met willekeurige naam) naar die map.

Voeg een certificaatmodule toe aan de Microsoft Management Console (MMC)

1. Klik op je Start-menu en vervolgens op Uitvoeren.
  2. In de opdrachtprompt voer jemmc in en klik je op OK.
  3. Klik op Bestand en vervolgens op Module toevoegen/verwijderen.
  4. Klik in het nieuwe scherm op de knop Toevoegen.
  5. Selecteer Certificaten in het nieuwe scherm en klik op Toevoegen.
  6. Selecteer Computeraccount voor de module en klik op Volgende.
  7. Selecteer Lokale computer en klik op Voltooien.
  8. Klik op Sluiten in het schermZelfstandige module toevoegen.
  9. Klik op OK in het scherm Module toevoegen/verwijderen.

Het tussenliggende SSL-certificaat importeren

1. Klik in de MCC Console op om Certificaten (Lokale computer) uit te klappen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map Tussenliggende certificeringsinstanties, plaats de cursor op Alle taken en klik op Importeren.
  3. Klik in het nieuwe scherm op Volgende.
  4. Klik op Bladeren, ga naar je voorheen geüploade tussenliggende certificaatbestand en klik op Openen.
  5. Klik op Volgende, verifieer dat de certificaatinformatie correct is en klik op Voltooien.
  6. Sluit de melding Importeren geslaagd.

Installeer je SSL met het Exchange Admin Center

1. Open het Exchange Admin Center door een webbrowser te openen en naar https://localhost/ecp te gaan
  2. Meld je aan bij je account met de indeling Domein\gebruiker voor je gebruikersnaam en bijbehorende wachtwoord.
  3. Selecteer Servers in de linkerbalk.
  4. Selecteer Certificaten aan het einde van het bovenste menu in de hoofdsectie.
  5. Selecteer je certificaat met de status Aanvraag in behandeling in het hoofdgedeelte. Deze kan worden geïdentificeerd door de bekende naam die je kiest bij het genereren van de CSR.
  6. In de rechterkolom ga je naar de sectie Status en klik je op Voltooien.
  7. In het nieuwe scherm voer je het pad van de gedeelde netwerkmap en je .crt-bestandsnaam in het veld Bestand dat moet worden geïmporteerd van in en klik je op ok.

Activeer je SSL-certificaat

1. In het hoofdgedeelte van de pagina Certificaten selecteer je je certificaat met de status Geldig.
  2. Boven de lijst certificaten klik je op het potloodpictogram om je certificaat te bewerken.
  3. In het nieuwe scherm ga je naar de sectie exchangecert links en klik je op Services.
  4. Selecteer de services waar het certificaat geactiveerd moet worden (bijvoorbeeld: SMTP, IMAP, POP en IIS).
  5. Klik op Opslaan.

Volgende stap

Meer informatie

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.