Handleiding: Je webwinkel ontwerpen

Nadat je Quick Shopping Cart® hebt ingesteld, moet je verschillende aspecten van je webwinkel configureren. Deze gedeelten worden weergegeven als knoppen in het bovenste deel van je scherm. Als een gedeelte is voltooid verschijnen er vinkjes.

We hebben drie handleidingen opgesteld om je te helpen met het aanmaken van je webwinkel. De eerste handleiding is Je winkel ontwerpen.

Tijd om te voltooien: 1 uur

Je klanten krijgen vaak een eerste indruk door het design van je webwinkel. Snelle winkelwagen kan je helpen bij het maken van een goed ontworpen webwinkel. De Snelle winkelwagen heeft veel opties voor het aanpassen van het design van je webwinkel. Met deze tools kun je de basis voor je webwinkel aanmaken:

• Het sjabloon
  • Sjabloonafbeeldingen
  • Je webwinkelinformatie
  • De Stijlen categorie- en product-pagina

In deze handleiding gaan we een webwinkel voor shirts aanmaken. We willen iets maken dat de aandacht trekt van onze klanten.

Het sjabloon van je winkel wijzigen

In Snelle winkelwagen kun je je sjabloon altijd eenvoudig wijzigen. Met nieuwe sjablonen kun je experimenteren met verschillende combinaties van designs en kleuren, wat het uiterlijk van je webwinkel compleet kan veranderen.

Je sjabloon wijzigen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. Op de pagina Quick Shopping Cart klik je op Beheren naast het Quick Shopping Cart-account dat je wilt aanpassen.
  4. Klik op het tabblad Sjablonen.
  5. Optioneel: Selecteer in het menu Voorbeeld de sitebouwer voor de voorbeeldweergave met je nieuwe sjabloon.
  6. Optioneel: Selecteer in het menu Sorteren Datum om recentelijk aangemaakte sjablonen te bekijken. Selecteer Naam om sjablonen op alfabetische volgorde te bekijken.
  7. Ga in het tabblad Sjabloongalerij met je muis over het sjabloon dat je wilt gebruiken.
  8. Selecteer de sitebouwers die je wilt toepassen op het sjabloon en klik op Toepassen.
  9. Om te werken aan je webwinkel, ga je in het gedeelte Mijn winkel met je cursor over je sjabloon en klik je vervolgens op Aan mijn winkel werken.

Om je actieve sjablonen te bekijken, die live op internet worden weergegeven, ga je naar het tabblad Mijn sjablonen.

Sjabloonafbeeldingen van je winkel wijzigen

Alle sjablonen van de Snelle winkelwagen hebben standaard afbeeldingen, die ook wel sjabloonafbeeldingen worden genoemd. Als deze afbeeldingen niet bij je winkel passen, kunnen ze gewijzigd worden. Net zoals de andere mediagebaseerde opties maken je sjabloonafbeeldingen gebruik van de mediagalerij. Zie De mediagalerij gebruiken voor meer informatie.

In plaats van de standaard sjabloonafbeelding van de dansende man, kunnen we onze eigen afbeeldingen van hangende shirts gebruiken.

miniatuur

Sjabloonafbeeldingen wijzigen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. Op de pagina Quick Shopping Cart klik je op Beheren naast het Quick Shopping Cart-account dat je wilt aanpassen.
  4. In het menu Instellingen, sectie Design selecteer je Sjabloonafbeeldingen.

Voor onze webwinkel met T-shirts willen we de dansende man vervangen, oftewel afbeelding 2.

miniatuur

5. Selecteer de afbeelding die je wilt wijzigen en klik vervolgens op Afbeelding wijzigen.
  6. Om een afbeelding te uploaden, ga je naar het tabblad Afbeeldingen toevoegen en klik je op Bladeren. Selecteer de afbeelding en klik op Uploaden.

Opmerking: Als je al een afbeelding hebt geüpload die je wilt gebruiken, selecteer je de miniatuur in de galerij.

7. Selecteer in het tabblad Mijn afbeeldingen de afbeelding die je wilt toevoegen aan je sjabloon.
  8. Klik op OK.
  9. Om de weergave van de afbeelding te wijzigen, ga je naar de lijst Selecteer formaat en selecteer je een van de volgende keuzemogelijkheden:

Opmerking: De beschikbare ruimte wordt onder de miniatuur weergegeven. Gebruik deze informatie bij het selecteren van een opmaak-optie:

• Origineel — Behoudt het originele formaat en opmaak van de afbeelding.
    • Aangepast — Past het formaat van de afbeelding aan, zodat deze gelijk is aan of minder is dan de originele afmetingen van de afbeelding, waarbij de beeldverhouding behouden blijft.
    • Uitgerekt — Geeft de afbeelding dezelfde afmetingen als de originele afbeelding, waarbij beeldverhouding genegeerd wordt.
    • Afbeelding opdelen — Deelt de afbeelding horizontaal en verticaal op binnen de toegestane ruimte.
    • Horizontaal opdelen — Deelt een rij van de afbeelding horizontaal op. De verticale uitlijning hangt af van het sjabloon.
    • Verticaal opdelen — Deelt een kolom van de afbeelding verticaal op. De horizontale uitlijning hangt af van het sjabloon.
    • Aanpassen en bijsnijden — Behoudt de beeldverhouding terwijl de afbeelding groter of kleiner wordt gemaakt, afhankelijk van de beschikbare ruimte voor de afbeelding op het sjabloon. Als een afmeting overeenkomt met en de andere afmeting overeenkomt met de beschikbare ruimte of deze overschrijdt, wordt de afbeelding van het midden bijgesneden naar de afmetingen van de beschikbare ruimte.
  10. Om de standaard sjabloonafbeelding te gebruiken, klik je op Origineel herstellen.
  11. Klik op Afbeelding verwijderen om geen afbeelding weer te geven.
  12. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan.

miniatuur

In het voorbeeld van onze winkel voor shirts, heeft onze winkel nu een afbeelding van hangende shirts in plaats van de man die naar muziek luistert.
  13. Klik op Voorbeeld om te kijken hoe je winkel eruit ziet als je deze publiceert.

Opmerking: Wijzigingen die je aanbrengt worden pas live op internet weergegeven als je je webwinkel publiceert. Zie

voor meer informatie.

Je webwinkelinformatie configureren

Als je een sjabloon hebt geselecteerd, moet je informatie over je winkel aan klanten geven. De informatie die je verstrekt wordt bij je winkel weergegeven.

Je webwinkelinformatie configureren

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart klik je op Beheren naast het Quick Shopping Cart-account dat je wilt aanpassen.
  4. Klik in het menu Instelling, sectie Winkelinformatie op Naam, Logo, Contactgegevens.
  5. Vul de velden in met informatie over je winkel.

Als voorbeeld staat hier de informatie over onze winkel voor T-shirts. Deze velden vul je dan in met informatie over je winkel:

• Naam winkel — So Many Shirts!
  • Motto — We Sell a Lot of Shirts!
  • Adres — 123 Test St., Phoenix, AZ 85001
  • Telefoonnummer — (321) 555-4444
  • Tweede telefoonnummer — (321) 777-6666
  • E-mailadres — example@secureserver.net
  • Jaar copyright — 2011
  • Favicon — Een favicon wordt naast de URL van de website in een webbrowser weergegeven. Als bezoekers je webwinkel bookmarken, wordt het pictogram naast de link weergegeven.

miniatuur

• Logo
    miniatuur
  • Welkomstafbeelding
    miniatuur
  • Factuurafbeelding 1 en 2

De factuurafbeeldingen worden weergegeven op het ontvangstbewijs van de klant. We gebruiken ons logo hier, maar je kunt iets anders kiezen voor je webwinkel.

Zo ziet de webwinkel met T-shirts eruit na het invullen van deze informatie.
    miniatuur

Stijlen categorie- en product-pagina selecteren

Het selecteren van de weergavestijl van je producten en categorieënpagina‘s is de laatste stap in het ontwerpen van de basis van je webwinkel.

Stijl categoriepagina
De Stijl categoriepagina geeft aan hoe de producten en categorieën worden weergegeven in je webwinkel.

Stijl product-pagina
De Stijl product-pagina definieert de weergave van het product als een klant op een product klikt voor meer informatie.

Als je geen tijd hebt om afbeeldingen aan alle producten en categorieën toe te voegen, kun je een plaatshouderafbeelding toevoegen, die voor al je producten en categorieën wordt weergegeven, totdat je tijd hebt om afzonderlijke productafbeeldingen toe te voegen. Deze kun je vinden door in het menu Instelling, onder de optie Design te klikken op Standaard productafbeeldingen.

Stijlen pagina selecteren

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart klik je op Beheren naast het Quick Shopping Cart-account dat je wilt gebruiken.
  4. Selecteer in het menu Instelling, sectie Design Stijlen categoriepagina of Stijlen productpagina.
  5. Selecteer een lay-outstijl in sectie Selecteer stijl categoriepagina of Selecteer stijl productpagina. Gebruik het paginamenu of de gele ‚volgende‘-pijl om meer lay-outstijlen te bekijken.
  6. Klik op OK.

Opmerking: Voor een voorbeeldweergave van een bepaalde stijl product-pagina, klik je op stijl-miniatuur. De huidige lay-outstijl wordt weergegeven in het menu Huidige selectie.

Voor onze webwinkel met T-shirts hebben we de Stijl categoriepagina "3 kolommen, geen rand" geselecteerd.

miniatuur

Aangezien er voor elk shirt meerdere bestelopties zijn, hebben we "Stijl 2" geselecteerd voor de Stijl product-pagina.
miniatuur

Nu je je webwinkel hebt ontworpen, moeten er producten worden toegevoegd.

Doorgaan naar artikel twee: Producten instellen.