Handleiding: een product instellen

Dit artikel is deel twee van onze Quick Shopping Cart® handleidingen, die opgesteld zijn om je te helpen bij het aanmaken van een webwinkel met Quick Shopping Cart. Klik hier om naar het begin te gaan.

Tijd om te voltooien: Vijf tot tien minuten per product.

Het instellen van de producten is het belangrijkste deel van het aanmaken van je webwinkel. Deze handleiding helpt je met het snel toevoegen van producten aan je catalogus. Je kunt ook geavanceerde productinformatie configureren om functies te gebruiken zoals je producten afprijzen en het instellen van de inventaris.

Toevoegen van producten

Je kunt snel producten toevoegen aan je catalogus met de basisinformatie die nodig is voor de online verkoop.

Een product toevoegen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart klik je op Beheren naast het Quick Shopping Cart-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Beheren, sectie Catalogus, klik je op Product toevoegen.
  5. Als het scherm Type product wordt weergegeven, selecteer je Dit bericht niet meer weergeven, en klik je vervolgens op OK.
  6. Naast Titel voer je een naam voor je product in.
  7. In het Type product-keuzemenu, selecteer je een van de volgende keuzemogelijkheden:
    • Standalone — Bevat basis productfunctionaliteit en is geschikt voor de meeste producten.
    • Downloadbaar — Zorgt ervoor dat je digitale bestanden als producten kunt verkopen.
    • Configurable — Zorgt ervoor dat je producten kunt configureren met verschillende variaties en opties. (Bijvoorbeeld de verkoop van T-shirts in verschillende kleuren en maten.)
    • Bundel — Zorgt ervoor dat je je product kunt bundelen met andere producten in je assortiment.
  8. Om afbeeldingen aan je product toe te voegen, klik je op een van de volgende keuzemogelijkheden:
    • Selecteer een afbeelding — Zorgt ervoor dat je afbeeldingen kunt selecteren die geüpload zijn naar de mediagalerij.
      • Selecteer Een afbeelding of Meerdere afbeeldingen, sleep afbeeldingen naar de bovenkant van de miniaturen Afbeelding hierheen slepen en klik op OK.
    • Nieuw uploaden — Zorgt ervoor dat je nieuwe afbeeldingen vanaf je computer kunt uploaden.
      • Selecteer een afbeeldingsbestand om te uploaden en klik vervolgens op Openen.
  9. Naast Prijs ($) voer je de prijs in die je klanten moeten betalen voor je product.
  10. Naast Artikel #/SKU voer je een artikelnummer in voor je product, waarmee deze geïdentificeerd kan worden voor inventarisatie en facturen.
  11. Als je belasting wilt heffen op je product, selecteer je Artikel is belastingplichtig.
  12. Naast Volledige beschrijving voer je een beschrijving in voor je product.
  13. Als je wilt dat de beschrijving die je hebt ingevoerd weergegeven moet worden als korte beschrijving van je product in de webwinkel, moet je Gebruik deze beschrijving als korte beschrijving selecteren.
  14. Optioneel: Als je Downloadbaar voor je Type product hebt geselecteerd, moet je het volgende doen:
    • In de sectie Downloadbare instellingen, klik je op Nieuw uploaden, selecteer je een bestand voor uploaden en klik je op Openen.
    • Als je het aantal keren dat klanten je product kunnen downloaden wilt beperken, alsmede de tijd dat de download beschikbaar is, selecteer je Aantal downloads beperken en Tijd download beperken.
  15. Optioneel: Als je Configureerbaar voor je Type product hebt geselecteerd, moet je het volgende doen:
    • Klik op het tabblad Opties.
    • In de sectie Configureerbare opties van het keuzemenu Beschikbare opties selecteer je een optie en klik je vervolgens op Toevoegen.
    • Na het selecteren van de keuzemogelijkheden, klik je op Grid genereren en vervolgens op OK. Zie
      voor meer informatie.
  16. Optioneel: Als je Bundel voor je Type product hebt geselecteerd, moet je het volgende doen:
    • In de sectie Gebundelde producten klik je op Toevoegen.
    • Selecteer de producten die je wilt bundelen met dit product en klik op OK.
  17. Klik op OK.

Geavanceerde productinformatie configureren

Je kunt geavanceerde productinformatie altijd configureren. Tot geavanceerde productinformatie behoren functies zoals je producten afprijzen, het instellen van de inventaris en het instellen van Google Product Search.

Geavanceerde productinformatie configureren

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart klik je op Beheren naast het Quick Shopping Cart-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Beheren, sectie Catalogus, klik je op Producten.
  5. Klik op een van de productnamen die je wilt bewerken en selecteer vervolgens een van de volgende tabbladen:
    • Afbeeldingen — Zorgt ervoor dat je productafbeeldingen kunt bijwerken.
      • Als je je productafbeeldingen wilt bijwerken, klik je op Mediagalerij, en doe je het volgende:
        • Selecteer Een afbeelding of Meerdere afbeeldingen, sleep afbeeldingen naar de bovenkant van de miniaturen Afbeelding hierheen slepen en klik op OK.
      • Als je wilt dat tekst wordt weergegeven als klanten met hun cursor over je afbeeldingen gaan, voer je naast Alternerende test afbeelding de tekst in die moet worden weergegeven.
      • Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Geavanceerde prijsstelling — Zorgt ervoor dat gedurende een bepaalde tijd korting kunt geven op producten of korting kunt geven voor klanten die in grote hoeveelheden kopen.
      • Als je kortingen voor een beperkte tijd wilt instellen, klik je in de sectie Verkoopprijzen op Toevoegen, en doe je het volgende:
        • Voer een Verkoopprijs of Kortingspercentage in en voer vervolgens een Startdatum en Einddatum in.
      • Als je korting wilt instellen voor klanten die grote hoeveelheden kopen, klik je in de sectie Gedifferentieerde prijsstelling op Toevoegen, en doe je het volgende:
        • Voer de Minimale hoeveelheid in en voer vervolgens de afgeprijsdePrijs in, die je klanten moeten betalen.
      • Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Geavanceerde informatie/weergave — Zorgt ervoor dat je de conditie van je product kunt aangeven, de naam van een fabrikant kunt toevoegen en je productweergave kunt wijzigen.
      • Naast Conditie voer je de huidige conditie van je product in.
      • Als je de naam van een fabrikant wilt toevoegen aan je product, klik je naast Fabrikant op Toevoegen en doe je het volgende:
        • Voer de naam van de fabrikant in en klik op OK.
        • Als je een artikelnummer voor de fabrikant wilt invoeren, voer je naast Fabrikant #, het artikelnummer van de fabrikant in.
      • Als je je product wilt plaatsen in de zijbalk Uitgelichte artikelen in je webwinkel, selecteer je in de sectie Weergeven Uitgelicht product.
      • Als je je product uit je webwinkel wilt verwijderen, selecteer je in de sectie Weergeven Verbergen.
      • Als je je product wilt weergeven in Google Product Search, selecteer je in de sectie Weergave Product in Google Product Search weergeven. Zie
        voor meer informatie.
      • Als je de streepjescode voor retail merchandise in je webwinkel wilt invoeren, voer in sectie Identificatienummers UPC-, ISBN-, of EAN- nummers in.
      • Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Verzending/inventaris — Zorgt ervoor dat je de verzendingsvoorkeuren voor je product en de inventaris ervan kunt configureren.
      • Als je wilt dat klanten verzendkosten betalen, selecteer je Verzendkosten in rekening brengen.
      • In sectie Type verzending selecteer je of je het product wilt verzenden als Pakket of Vracht.
      • Voer Gewicht (gram), Lengte (centimeter), Breedte (centimeter), en Hoogte (centimeter) voor je product in.
      • Als je je product niet samen wilt inpakken met andere artikelen, selecteer je Wordt verzonden in afzonderlijke doos.
      • Als je media-artikelen verkoopt zoals cd‘s, dvd‘s en diskettes, selecteer je Verzending als media.
      • Als je internationale verzending voor je product mogelijk maken, klik je op Internationale verzending mogelijk maken. Zie
        voor meer informatie.
      • Als je volgen van inventaris voor je product wilt inschakelen, selecteer je in sectie Volgen van inventaris Ja en doe je het volgende:
        • Om mogelijk te maken dat je klanten producten kunnen bestellen die niet op voorraad zijn, selecteer je Nalevering toestaan.
        • Voer naast Beschikbare hoeveelheid de beschikbare hoeveelheid van je product in.
        • Voer naast E-mail sturen indien minder dan de minimale inventaris in die je wilt hebben voordat je een e-mail ontvangt waarin aangegeven wordt dat deze laag is.
      • Als je een magazijn voor drop shipping mogelijk wilt maken, klik je naast Magazijn op Toevoegen. Zie
        voor meer informatie.

Magazijn wordt alleen weergegeven als je Pakket voor je Type verzending selecteert.

• Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Opties — Zorgt ervoor dat je opties aan je product kunt toevoegen. (Bijvoorbeeld: verschillende maatopties.)
      • Als je opties wilt toevoegen aan je product, doe je het volgende:
        • In de sectie Beschikbare opties selecteer je een bestaande optie in het keuzemenu en klik je op Toevoegen.
        • Klik op Optie toevoegen.

Opmerking: Voor meer informatie over productopties en configureerbare productopties, zie

.

• Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Categorieën — Zorgt ervoor dat je producten in je webwinkel kunt organiseren.
      • Om een nieuwe categorie toe te voegen, klik je op Nieuwe categorie, of selecteer je bestaande categorieën om je product aan toe te wijzen. Zie
        voor meer informatie.
      • Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Kenmerken — Zorgt ervoor dat je kenmerken aan je product kunt toevoegen.
      • Als je kenmerken aan je product wilt toevoegen, klik je op Toevoegen. Zie
        voor meer informatie.
      • Als je klaar bent met het configureren van je product, klik je op OK.
    • Gerelateerde artikelen — Maakt cross-selling van je product met andere producten in je assortiment mogelijk.
    • Beste prijs-kwaliteitverhoudingen — Maakt upselling van je product met andere producten in je assortiment mogelijk.
    • Zoekoptimalisatie — Zorgt ervoor dat je metagegevens aan je product kunt toevoegen voor zoekmachineoptimalisatie.
  6. Klik op OK.

Als je meerdere producten tegelijkertijd wilt toevoegen of bijwerken, zie dan

.

Voor meer informatie over producten, zie

.

Ga terug naar deel een: Je webwinkel ontwerpen.
Doorgaan naar deel drie: Verwerken bestellingen configureren.