Webbouwer Help

Google Shopping Actions toevoegen aan de marketplace van mijn webwinkel

Voeg Google Shopping Actions toe, beschikbaar via Website Builder-marketplaces, zodat kopers je producten direct via Google kunnen kopen. Google Shopping Actions is anders dan Winkeladvertenties, aangezien deze alleen reclame maakt op Google voor je producten.

Vereist: Je hebt een Gmail-account (selecteer Account maken als je een nieuw account nodig hebt) of je eigen e-mail gekoppeld aan een G Suite-account nodig.
  1. Maak een account voor Google Verkoperscentrum aan als je dit nog niet gedaan hebt.
    Stel je account voor Verkoperscentrum in door op Aan de slag te klikken
  2. Schakel Surfaces op Google en Winkelacties in. Je hoeft geen Winkeladvertenties in te schakelen.
    Kies voor Surfaces op Google en vervolgens Winkelacties
  3. Configureer de instellingen Merk, Btw, Verzending en Retourinstellingen in het Verkoperscentrum. Volg deze gids van Google om elke stap in het proces beter te bekijken. Negeer verwijzingen om producten in te stellen. Je voegt de producten toe via Marketplaces in je Webwinkel.
  4. Kopieer je Google Verkopers-ID in de rechterbovenhoek van je dashboard van Google Shopping Actions.
    Je Google Verkopers-ID staat in de rechterbovenhoek van je dashboard
  5. Ga terug naar de pagina Marketplaces toevoegen in je Webwinkel en selecteer Google Shopping Actions.
    In je account van GoDaddy Website Builder webwinkel Marketplace (vergeef de lange naam) selecteer je Google Shopping Actions
  6. Plak je Google Verkopers-ID in het veld Google Verkopers-ID en selecteer Koppelen aan je account.
  7. Volg de aanwijzingen om je aan te melden bij je Google-account om de koppeling te verifiëren.
  8. Wanneer je account aan Google Shopping Actions is gekoppeld, verschijnt deze bij je overige marktplaatsen. Vermeld je producten in het Google Verkoperscentrum zoals je dat bij de andere marktplaatsen ook gedaan hebt, rechtstreeks vanaf je Productenpagina van de Webwinkel van Website Builder.
    Controleer de producten die je wilt vermelden en kies vervolgens Vermelden op Marketplaces